Afbeelding
Spoorzone Ede

Komend weekend geen treinen van en naar Ede-Wageningen

21 november 2022 om 11:12 Verkeer en vervoer

EDE In het weekend van 26 en 27 november rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS zorgt voor vervangend busvervoer tussen Driebergen-Zeist en Arnhem. Deze bussen vertrekken vanaf het Noordplein. Bij de bussen kunnen reizigers ook in/uitchecken, op de perrons is dit niet mogelijk. Meer informatie over het vervangend vervoer is te vinden via NS-reisplanner. Maandagochtend 28 november rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

Dat er geen treinen rijden heeft te maken met werkzaamheden bij het nieuw te bouwen station Ede-Wageningen. Dit weekend worden onder andere de schouwpaden afgemaakt, wordt gewerkt aan de railinzetplaats bij de Kerkweg en aan de bovenleiding van de Valleilijn. Ook worden op twee plekken raildempers geplaatst (bij de wissel Blokkenweg en wissel Sysselt) waarmee het spoor wat stiller wordt. Ook wordt het spoor gestabiliseerd met een zogenaamde ‘stopmachine’.

De werkzaamheden starten in de vroege zaterdagochtend rond 01.00 uur en duren tot zondag 27 november rond 23.00 uur. Vanaf maandagochtend 28 november rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

HINDER ,,Om de hinder zoveel mogelijk te beperken proberen we de werkzaamheden zoveel mogelijk tussen 7.00 en 23.00 uur uit te voeren. Voor deze werkzaamheden zal de overlast meevallen”, meldt Spoorzone Ede. ,,Voor de stopmachine ligt dat helaas anders. In verband met werkzaamheden elders in het land, is deze machine alleen beschikbaar in de nacht van zaterdag op zondag. Voor deze werkzaamheden gebruiken we ook kranen, staan er machines op het spoor en staat de verlichting aan. We stellen de verlichting zo goed mogelijk af, zodat alleen de werkvakken worden verlicht. Maar we kunnen niet voorkomen dat omwonenden hinder ondervinden, zoals licht, geluid en lichte trillingen. Excuses voor deze overlast.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie