Afbeelding
Spoorzone Ede

Station Ede-Wageningen weer open; eerste reizigers onderweg

31 augustus 2022 om 07:55 Verkeer en vervoer Nieuw station Ede

EDE Het treinstation Ede-Wageningen is vanaf vandaag weer in gebruik, de eerste reizigers hebben vanmorgen vroeg gebruik gemaakt van de vernieuwde perrons. Ze stapten even voor 06.00 uur in voor de Valleilijn-trein naar Amersfoort. Overigens zal het nog niet druk worden op het station vandaag, vanwege een staking van NS-personeel rijden er in onze regio geen NS-treinen. Reizigers wordt aangeraden voor hun vertrek de reisplanner te raadplegen.

Het station was ruim drie weken dicht voor werkzaamheden. In 24 dagen is er hard gewerkt aan de bouw en de voorbereidingen voor het nieuwe station Ede-Wageningen. Zo is een reizigerstunnel op zijn plek geschoven. Daarvoor moesten alle sporen, bovenleidingen en perrons weggehaald worden. Toen de tunnel op zijn plek lag, is alles weer opgebouwd. Verder zijn er onder meer nieuwe perrons aangelegd en voorbereidingen getroffen voor de verdere bouw van het station.

De aannemer heeft vannacht volgens planning het station en de sporen weer ‘teruggegeven aan ProRail’. De perrons 1, 3 en 4 zijn weer toegankelijk voor reizigers. Aan perron 5 wordt nog doorgewerkt, dit perron wordt komende vrijdag om 05.00 uur weer overgedragen aan ProRail.

Na de nu afgesloten treinvrije periode wordt gestart met de bouw van het stationsgebouw van het nieuwe station. Ook wordt begonnen met de voorbouw van de nieuwe perronkap. Dit wordt gedaan op het werkterrein waar eerder de reizigerstunnel werd voorgebouwd. Nu die tunnel op zijn plek ligt, is er op het werkterrein weer ruimte ontstaan.

De eerste trein vertrok vanmorgen om 05.53 uur richting Amersfoort. Bron video: Spoorzone Ede


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie