Op Utrecht Centraal opende de NS al eerder een winkel met hergebruikt NS-materiaal.
Op Utrecht Centraal opende de NS al eerder een winkel met hergebruikt NS-materiaal. NS

Schoenen van oude treinstoelen en notitieboekjes van informatieborden: NS opent pop-up-store bij nieuw station Ede-Wageningen

21 februari 2024 om 14:15 Winkels Nieuw station Ede

EDE Het nieuwe station Ede-Wageningen zal vrijdagochtend 23 februari in gebruik worden genomen. Om dit te vieren opent de NS een pop-up-winkel met uiteenlopende producten van hergebruikt NS-materiaal, zoals oude treinbekleding of informatieborden. Wie deze gerecyclede producten wil kopen, moet er wel snel bij zijn: de winkel is alleen aankomende vrijdag en zaterdag geopend.

,,In de shop zijn allerlei duurzame cadeautjes en collector’s items te koop”, schrijft de gemeente Ede in een persbericht. ,,Zo zijn van oude bekleding van treinstoelen tassen en schoenen gemaakt. En oude reisinformatieborden hebben een tweede leven gekregen als dienstblaadje of een tafeltennisbatje. Elk product is uniek.”

EERSTE WINKEL

De pop-up-store is de eerste winkel op het nieuwe station en zal op vrijdag geopend zijn van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Het initiatief is niet nieuw, al eerder was de tijdelijke winkel te bezoeken op stations in onder meer Rotterdam en Utrecht. Meer informatie is te vinden op de website van NS.  

Nu nog een bouwput, straks een gloednieuw station: reizigers van station Ede-Wageningen maken over een aantal dagen gebruik van een grote reizigerstunnel, een mega-fietsenstalling en een gloednieuw stationsplein. De laatste puntjes worden de komende dagen op de ‘i’ gezet, maar Ede Stad kreeg alvast een voorproefje. ,,Het wordt een heel bijzonder moment volgende week.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie