Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

15 woningen gepland op huidige locatie AH Wekerom

29 november 2023 om 20:03 Wonen

WEKEROM Op de plek van de Albert Heijn-supermarkt aan de Edeseweg in Wekerom zijn vijftien woningen gepland. Dat meldt ontwikkelaar Arno Thomassen in een bijlage van de Lunterse Krant.

De Albert Heijn verhuist na de zomer van 2024 naar de begane grond van De Maalderij. Dit appartementen- en winkelcomplex is nu in aanbouw op de hoek van de Lage Valkseweg en Edeseweg, naast de Welkoop-winkel.

Na de verhuizing van de supermarkt wordt het pand aan de Edeseweg gesloopt en komen er tien appartementen en vijf ,,betaalbare woningen’’, aldus Thomassen. 

DROGIST Naast de Albert Heijn hebben volgens hem een bakker, een slagerij en een landelijke drogisterij - ,,met grote winkel’’ - ingetekend voor een plek op het overdekte winkelplein in De Maalderij. De supermarkt wordt ,,beduidend groter’’ dan de huidige aan de Edeseweg, meldt de ontwikkelaar. ,,Vergelijkbaar met de Jumbo in Barneveld.’’ 

De Maalderij heeft acht bouwlagen met 32 appartementen (zeventien koop en vijftien sociale huur). Onder het complex komt een parkeergarage met plek voor 79 auto’s.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie