Banen in het groen zijn op donderdag 29 februari te vinden in het Edese gemeentehuis.
Banen in het groen zijn op donderdag 29 februari te vinden in het Edese gemeentehuis. Brenkman Communicatie

Overstap van kantoor naar buitenlucht: ‘Baankansen in het groen op de Groen banenmarkt’

21 februari 2024 om 15:46 Zakelijk

EDE Wilfried (45) woont in Gouda en werkt bij de Nationale Bomenbank. Daar wordt hij opgeleid als boomspecialist. Vijftien jaar lang werkte Wilfried op kantoor als werkvoorbereider pijpleidingen. Na een werkeloze periode stapte hij over naar een baan in de buitenlucht. Van tien procent werken in de buitenlucht, werkt hij nu voor vijfennegentig procent buiten. Lijkt jou dit ook wel wat? Op donderdag 29 februari is er een Groen banenmarkt in Ede en kan iedereen kennismaken met de baankansen in het groen. 

Wilfried vertelt: ,,Na vierenhalf jaar werkloos te zijn geweest, wilde ik graag aan de slag. Twee re-integratietrajecten hielpen. Bij de start had ik nog geen idee wat voor soort baan ik wilde. Tijdens het tweede traject werkte ik als vrijwilliger onder andere bij het Zuid-Hollands Landschap. Het werken in de buitenlucht beviel mij goed. Na een proefperiode volg ik nu de BBL-opleiding European Tree Worker om het vak boomspecialist te leren. Met regelmaat ga ik één dag in de week naar school en de andere vier dagen leer ik de vaardigheden in de praktijk. Zo werk ik op verschillende locaties en vaak in Ede. Wij werken in een team van twee of drie collega’s, dat hangt af van wat er die dag op de planning staat. Ik vind het heel gezellig met mijn collega’s en raad dit vak iedereen aan!’’

CERTIFICAAT

,,In deze mbo-opleiding leer je snoeien en bijvoorbeeld ook de basis om in een boom te kunnen klimmen op een veilige manier. Als je dat leuk vindt kun je hiervoor ook een certificaat halen. Ik sta liever met beide benen op de grond. Mijn collega klimt in een boom en wij zagen dan de takken en stronken in stukken zodat we het kunnen versnipperen en afvoeren. Ik vind het werk heel afwisselend en kan nog veel leren, zoals planten en verplanten’’, legt Wilfried enthousiast uit.

BANENMARKT

Kennismaken kan op de Groen Banenmarkt op 29 februari vanaf 18.30 uur in het gemeentehuis van Ede. Daar zijn dan bijna twintig groenbedrijven met uiteenlopende vacatures. Dit initiatief wordt ondersteund door Kies je Kans. Een samenwerking van onder andere het Leerwerkloket, het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley en het Regionale Mobiliteitsteam. Aanmelden is niet nodig. 

Benieuwd naar welke bedrijven er staan? Kijk voor meer informatie online op kiesjekans.nl.

Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie