Afbeelding
Piroschka van de Wouw

Dringend advies gemeente om recreatieparken op omgeving af te stemmen

24 september 2019 om 17:53 Zakelijk

EDE Ondernemers met recreatieparken krijgen van de gemeente een dringend advies om hun ruimte zoveel mogelijk aan te passen aan de eigen omgeving. Hiervoor stelde het gemeentebestuur kaders op, naar aanleiding van de visie die zij in 2017 reeds opstelde. 

,,We willen graag dat recreatieparken economisch vitaal zijn, innoveren en permanente bewoning niet toestaan", licht wethouder Leon Meijer toe. 'Maak gebruik van het Veluwe-gevoel' is de titel van het inspiratieboekje voor ondernemers in de recreatieve en toeristische sector. Hierbij krijgen zij zaken aangereikt die antwoord geven op belangrijke vragen voor een goede focus. Wat is bijzonder in mijn omgeving? Wat past er bij het landschap? Hoe verbind je het park met de omgeving? En daarnaast een dringend advies om ook te denken aan: Food Valley, duurzaamheid, en herinneringstoerisme (met betrekking tot de oorlog).

Als ondernemers op dit gebied deze adviezen aan hun laars lappen, zal de gemeente moeite hebben om verder medewerking te verlenen. ,,Er zijn parken die groeien en het goede voorbeeld geven. Dus kunnen de anderen hier naar kijken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie