Afbeelding
Pixabay

Thuis werken in tijden van corona; deel je ervaringen met de redactie

16 maart 2020 om 06:00 Zakelijk Coronavirus

EDE Het coronavirus krijgt de maatschappij steeds meer 'in zijn grip'. Zondagmiddag werden weer nieuwe maatregelen afgekondigd waardoor nu ook scholen, horeca en sportclubs dicht moeten. Eerder werd al aangegeven dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt moet worden.

Dat laatste geldt ook voor veel medewerkers van BDUmedia, uitgever van onder meer EdeStad.nl. Nu kunnen journalisten tegenwoordig vrij gemakkelijk hun taken verrichten van welke locatie dan ook. Dus dat thuis werken zal ook niet zo'n probleem zijn, zou je denken. Maar is dat ook zo? De computer die volop in gebruik is als jij op kantoor zit, moet nu veroverd worden op zoonlief die juist op die dagen de hele middag aan zijn PWS zit te werken. 

Laptop dan? Die heeft je dochter al een tijdje geconfisqueerd, waarbij ze zoveel YouTube- en ander video's heeft zitten kijken dat er een cookiemonster voor nodig is om jouw programma's gewoon te kunnen laten draaien. En als je dan eindelijk aan de slag bent, springt er een kat op je toetsenbord, belt de pakketdienst aan op het moment dat je midden in een telefonisch interview met de burgemeester zit of schreeuwt de jongste om eten. 

Kortom, drie weken thuis werken is ongetwijfeld te doen, voor veel mensen in talloze beroepen. Maar je loopt onvermijdelijk ook tegen problemen aan. Problemen die je van tevoren soms niet had kunnen bedenken.

DEEL JE ERVARINGEN Nu een groot deel van Nederland noodgedwongen thuis aan de slag moet voor de baas, zijn wij benieuwd naar die problemen. Waar loop jij tegenaan? Wat voor bijzondere dingen heb je al meegemaakt? Hoe los jij problemen op en zijn er ook onoverkomelijke problemen?

Daarnaast horen wij ook graag over andere ervaringen met thuis werken: Waarom is het juist wél prima te doen of zelfs ideaal? Heb je iets leuks meegemaakt tijdens het thuis werken? Laat het ons weten op ede.stad@bdu.nl. In woord, maar ook in beeld! Je verhalen en foto's zijn meer dan welkom. De leukste reacties behandelen we later vandaag of later deze week in een artikel op EdeStad.nl.

Werk ze!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie