Afbeelding
PuurDichtbij

Ook de boer uit de buurt bezorgt nu aan huis

25 april 2020 om 12:34 Zakelijk

EDE Thuis bezorgen neemt de laatste weken een grote vlucht. Ook boeren en andere lokale voedselmakers springen daar op in. Zij leveren sinds kort vers van het land tot aan de voordeur. Dat doen ze via het vernieuwde PuurDichtbij.

Via de website van PuurDichtbij kunnen consumenten snel en gemakkelijk verse producten van boeren en andere voedselmakers uit eigen omgeving uitkiezen. Je rekent je bestelling online af, waarna PuurDichtbij de box samenstelt en gratis thuisbezorgt in de regio's Amersfoort, Ede, Barneveld en Putten.

PRODUCTEN In korte tijd hebben zich tal van boeren aangesloten bij PuurDichtbij. Zo levert Binnenveld uit het naastgelegen Rhenen een breed scala aan vlees- en zuivelproducten en zorgt De Kleine Hope uit Scherpenzeel voor heerlijke eigengemaakt aardbeien- en bosbessen yoghurt. Op de website worden alle boeren en producten overzichtelijk gepresenteerd.

,,Veel van wat we eten komt uit het buitenland, terwijl er om de hoek honderden boeren en andere voedselmakers te vinden zijn. Met PuurDichtbij willen we het gemakkelijker maken om lokaal te eten", vertelt initiatiefnemer Pieter Vink. ,,Dat is niet alleen lekkerder omdat onze producten vol smaak zitten en kraakvers zijn, maar ook beter voor het milieu en voor de boer. Doordat er geen tussenschakels zijn, krijgt die een eerlijke prijs voor zijn werk."

BEWUST De plannen voor PuurDichtbij waren er al. Die zijn nu in sneltreinvaart uitgewerkt, waarna deze week de eerste bestellingen bezorgd zijn. ,,De reacties zijn erg positief. Veel mensen zijn bewuster dan ooit bezig zijn met voedsel, willen weten waar hun eten vandaan komt en kiezen graag voor lokale producten. We verwachten een snelle en sterke groei nu ze daar niet meer zelf voor op pad hoeven langs verschillende aanbieders, maar dat gewoon met een paar klikken vanuit huis kunnen bestellen."

GEMAK Om het nog makkelijker te maken voor mensen om lekker lokaal te eten, biedt PuurDichtbij ook de mogelijkheid om alle ingrediënten voor een complete maaltijd te bestellen. ,,Met het bijgeleverde recept zet je dan snel een lokale maaltijd op tafel." Op termijn wil PuurDichtbij ook starten met catering voor bedrijven.

Meer informatie: www.puurdichtbij.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie