Mirjam Bink: ,,Nieuwe initiatieven kunnen andere ondernemers inspireren om niet bij de pakken neer te zitten.
Mirjam Bink: ,,Nieuwe initiatieven kunnen andere ondernemers inspireren om niet bij de pakken neer te zitten." Freek Wolff
Advertorial

Ede Marketing steunt ondernemers: ‘Support Your Locals Ede’

1 juli 2020 om 14:15 Zakelijk

EDE Een smakelijke maaltijd laten bezorgen, personal of online shoppen bij een lokale boetiek. Het zijn twee voorbeelden van kansen die ‘Support your locals’ biedt, een campagne van de organisatie Ede Marketing om plaatselijke ondernemers te steunen.

Op de website www.bezoek-ede.nl is alle informatie te vinden. ,,Als een ondernemer iets leuks heeft bedacht, kunnen we dit eventueel promoten”, zegt Mirjam Bink (42) als bestuursvoorzitter. ,,Iedereen kan zich aanmelden. De nieuwe initiatieven kunnen andere ondernemers inspireren om niet bij de pakken neer te zitten. Want ze worstelen allemaal in deze tijd. Wij willen onze eigen bewoners ook stimuleren om eens in de directe omgeving attracties te bezoeken. Want het blijkt dat ze die vaak niet eens kennen. Met thuisblijftips wijzen we op prachtige locaties als het tegelmuseum in Otterlo of het Kijk-en Luistermuseum in Bennekom, naast horeca waar je lekker kunt eten of overnachten. Die brengen we in kaart, ook met het oog op verspreiding van drukte. Het blijkt dat ook mensen bijzonder geïnteresseerd zijn in het oorlogsverleden en daarom verwijzen we naar de historische (oorlogs)locaties. Plekken in de natuur zijn uiteraard fantastisch, om wild te spotten, te fietsen, te wandelen over klompenpaden of routes te rijden met je mountainbike.”

OP DE KAART Drie jaar geleden werd Bink gevraagd om de kar te trekken van Ede Marketing. ,,Het takenpakket moet ervoor zorgen dat Ede beter op de kaart komt te staan. Om te laten zien wat voor moois onze gemeente allemaal heeft.” Bink vormt het stichtingsbestuur nu samen met Herman Prangsma (recreatiespecialist), Victor Brinkhorst (foodspecialist) en Lilyan van de Beek (detailhandelspecialist).

,,Het bestuur is dus een mooie mix van mensen uit diverse sectoren en dorpen. Wij staan redelijk op afstand, want vanuit onze zelfstandige stichting voert een team de plannen uit, met Jacquelien Lorkeers als directeur. Zij helpen onder andere ondernemers met hun expertise. In deze coronatijd is dat extra van belang, omdat een kwart van alle ondernemers denkt het einde van 2020 niet te halen. Omdat de evenementen uitvielen, ga je op zoek naar hoe de ondernemers toch omzet kunnen genereren.”

ZWAAR De bezoekersaantallen van de website stijgen, mede door campagnes online en met buitenreclames. De voorzitter hoopt dat inwoners van de gemeente zich realiseren dat ondernemers het nog steeds zwaar hebben, ook al lijkt de grootste ‘corona-bui’ over te zijn. ,,Met anderhalve meter afstand is het nog steeds heel moeilijk om winst te maken. Besef dus dat het belangrijk is om je geld bij lokale ondernemers uit te geven. Zodat ze er straks nog zijn, ook om de banen van die bedrijven te behouden.”

Bink staat zelf aan het roer van i-recruiting, een Edes bedrijf dat ondersteuning biedt bij het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor vacatures. Bovendien was ze altijd bestuurlijk actief en is ze medeoprichter van ONL, een organisatie voor en door ondernemers die lobbywerk verricht bij de overheid en in de politiek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie