Wai Cheung: ,,Alle ingrediënten zijn van de beste merken en kwaliteit.''
Wai Cheung: ,,Alle ingrediënten zijn van de beste merken en kwaliteit.'' Ted Walker Fotografie
Advertorial

China Town 22 jaar in Ede

2 september 2020 om 13:53 Zakelijk

EDE China Town is de trots van Wai en Xiao Jiao Cheung. Het Chinese afhaal- en bezorgrestaurant heeft als basis de Cantonese keuken. Maar China Town kent ook invloeden en technieken uit Thailand. ,,Wij gaan jaarlijks naar Thailand toe. Natuurlijk voor ons plezier maar ook zeker om kennis en kunde voor China Town op te doen’’, vertelt Wai Cheung.

Ted Walker

Het echtpaar Cheung nam in 1998 de zaak over van Kam Po in het toenmalige winkelcentrum Lindenhorst in de wijk Veldhuizen. In 2008 verhuisde het stel met China Town naar een splinternieuw pand aan de Hakselseweg 15a. ,,Ach wat een prachtige stap was dat’’, blikt Wai terug. ,,Een gloednieuw pand, een nieuwe, zelf in te richten keuken. En op een plekje centraal in Ede. We waren, en zijn overigens, ons de koning te rijk.’’

VERS Terwijl Cheung vertelt stopt een bestelbus voor het pand. ,,O mooi’’, zegt hij tussendoor. ,,Daar komen de groenten voor vandaag en morgen. Die koop ik lokaal in bij de Safarimarket op de Molenstraat. Je ziet het, alles wordt hier vers aangeleverd. Wij koken ook echt alles zelf. Er wordt hier niets kant en klaar aangeleverd. Daar zijn wij trots op. Het is onze drive. Echt en puur koken, daar staan wij voor.’’

SUPPORT VAN KLANTEN Maar waar haalt Wai Cheung de motivatie vandaan om anno 2020 tussen het geweld van alle bezorgrestaurants op dit niveau te blijven presteren. ,,Het ligt voor de hand, maar die haal ik uit mijn klanten’’, reageert hij. ,,Onze trouwe klanten geven ons de support om steeds maar weer optimaal te presteren. Blije gezichten, een woordje van dank, de wetenschap dat mensen bij elkaar zitten om te genieten van elkaar en onze gerechten, dat blijft geweldig. Het gevoel dat wij daarvan krijgen zijn we dankbaar voor.’’

VERTROUWEN ,,Overigens is er geen sprake van een keuze’’, vervolgt Wai. ,,Wij omarmen kwaliteit en eerlijkheid. Zo hoort het te zijn. Onze klanten hebben vertrouwen in ons, en dat is een belangrijk goed. Die wetenschap zit dagelijks in ons hoofd. Wij mógen koken voor onze klanten, omdat zij ons het vertrouwen geven en onze gerechten en de kwaliteit waarderen.’’

INGREDIËNTEN Veel geheimen over de ingrediënten die chef-kok Cheung gebruikt geeft hij niet prijs. ,,Een aantal is bekend. Zo gebruiken wij veel oestersaus. Die van Lee Kum Kee, de beste die te verkrijgen is. En natuurlijk werken we ook met vijfkruidenpoeder, hoisinsaus en bijvoorbeeld zwarte bonen. Alles van de beste merken en kwaliteit’’, aldus Wai Cheung tot besluit.

Uiteraard kan er online (vooruit)besteld worden op de website www.chinatownede.nl. Bellen kan uiteraard ook nog altijd: 0318-632077. Bestellingen kunnen afgehaald worden, maar thuisbezorging is ook mogelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie