Jet van der Hoeven in haar winkel, waar ook het atelier is.
Jet van der Hoeven in haar winkel, waar ook het atelier is. Arjan van Bruggen
Advertorial

Edelsmid Jet van der Hoeven al jaren een begrip

28 oktober 2020 om 13:07 Zakelijk

EDE Edelsmid Jet van der Hoeven is al jaren een begrip in Ede. Drie jaar geleden werd het atelier in de winkel aan het Maandereind in Ede verbouwd en in oktober van vorig jaar werd de hele winkel gerestyled om beter te passen bij het moderne atelier. Met de nieuwe look en feel van de winkel, kwam er ook een nieuwe website: www.edelsmidjet.nl. Vernieuwing, dat is waar Van der Hoeven iedere dag mee bezig is. ,,Je kunt dan altijd iets nieuws bieden, want dat vinden klanten wel belangrijk.”

Jet van der Hoeven vertelt: ,,In onze winkel bevindt zich ook ons atelier. Dagelijks zijn we daar bezig met het ontwerpen, maken, restylen en repareren van sieraden. We maken onze eigen collecties, maar we maken ook sieraden aan de hand van ontwerpen van onze klanten. Soms komen klanten binnen met oude sieraden, die niet meer van deze tijd zijn. Maar door de emotionele waarde die eraan zit, willen ze de sieraden niet wegdoen. Wij maken er dan moderne sieraden van. De emotionele waarde blijft daarmee behouden en de klant draagt het sieraad met plezier. Het is fijn dat we alles zelf kunnen doen en daardoor geen sieraden op hoeven te sturen naar andere edelsmeden. We kunnen daardoor de kosten voor reparaties en vermaken van sieraden laag houden, snel leveren en het geeft de klant een veilig gevoel. De sieraden zijn bij ons in goede handen.“

TEAM Met een team van zes edelsmeden en twee winkelmedewerkers runt Van der Hoeven haar juwelierswinkel en atelier. ,,Het is erg leuk om met zo’n goed team te kunnen werken”, gaat ze verder. ,,We kunnen elkaar inspireren en van elkaar leren. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een bijzonder laserapparaat aangeschaft. We hebben allemaal een cursus gevolgd om de laser te kunnen gebruiken. Met de laser bewerken we de kleinere onderdelen van de sieraden. Zoals bijvoorbeeld het aan elkaar solderen van schakeltjes in een collier. We kunnen daardoor fijner werk leveren. Het is leuk om te zien hoe we elkaar tips en tricks geven om er zo goed mogelijk mee te kunnen werken.”

NIEUWE COLLECTIES In de winkel is er altijd iets nieuws te vinden. Van der Hoeven werkt daarom altijd aan nieuwe collecties. Die dragen allemaal haar eigen naam; Sjiek van Jet, Krullen van Jet en Harten van Jet zijn maar enkelen van haar collecties. ,,Er borrelt altijd wel iets”, gaat Van der Hoeven verder. ,,Ik haal bewust en onbewust overal mijn inspiratie vandaan. Op dit moment werk ik aan een nieuwe collectie waarin verschillende kleuren edelstenen ga verwerken in combinatie met goud en zilver. Ik vind het heerlijk om in mijn atelier mooie sieraden te bedenken en te maken. Mensen vinden het leuk om regelmatig langs te komen om de nieuwste creaties te bekijken. En dan is het helemaal leuk als onze klanten daar enthousiast op reageren.”

EIGEN ONTWERP ,,Hetzelfde geldt als klanten met een eigen ontwerp bij mij komen. Bijvoorbeeld voor trouwringen. We plannen dan een afspraak om goed af te stemmen wat ze willen. Soms stemmen we meerdere keren af tijdens het maakproces. Het is fantastisch om te zien hoe blij klanten zijn met de, door hen zelf ontworpen, trouwringen. Daar zijn er maar twee van op de wereld en dat maakt het extra speciaal!”

WEDSTRIJD Om mensen uit te dagen om creatief aan de slag te gaan met ontwerpen start op 1 november de ‘Wilde November Ontwerpwedstrijd’. Van der Hoeven licht toe: ,,Mensen mogen dan een ontwerp voor een hanger maken, met als thema ‘wild’. Wij maken de hanger en leggen het hele maakproces vast. Leuk voor jezelf, maar je kunt de hanger ook cadeau doen natuurlijk. Het ontwerpformulier kun je downloaden op onze website. We zijn nu al benieuwd naar de ontwerpen die we binnenkrijgen.”

Naast het ontwerpen, maken, repareren en restylen van sieraden plant Van der Hoeven ook nog tijd in om te innoveren: ,,Het is belangrijk dat we onze klanten echt optimaal kunnen bedienen. De wensen van onze klanten worden steeds gevarieerder. Daarom oriënteren we ons nu op een lasersnijder. Met deze laser kunnen we vormen uitsnijden, maar bijvoorbeeld ook vingerafdrukken laseren of een sterrenbeeld graveren. Daarmee kunnen we ons dienstenaanbod nog meer uitbreiden. En kunnen we zelfs werk aannemen van edelsmeden die deze apparatuur niet hebben.”

,,Ruim negenennegentig procent van de edelmetalen die wij gebruiken komt van gerecycled goud en zilver. Onze leveranciers werken veelal met ISO-gecertificeerde fabrieken. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Edelsmid Jet van der Hoeven, Maandereind 21, Ede, www.edelsmidjet.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie