Afbeelding
Bas Coiffures

Edese kappers doen alvast het licht aan

Zakelijk Coronavirus

EDE Net als hun vakgenoten door het hele land hebben ook kappers in de gemeente Ede donderdagavond meegedaan met de actie #lichtvoordathetuitgaat. Tussen 18.00 en 20.00 uur deden ze in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. 

Aan de actie deed bijvoorbeeld Team Kappers aan de Detmarlaan mee. ,,Een klein gebaar, met een grote betekenis. Wij hopen onze deuren heel snel weer te mogen openen.” Het licht ging ook aan bij bijvoorbeeld Kapsalon Irene aan de Veenderweg in Ede, bij kapsalon Everline aan de Bennekomse Dorpsstraat en bij People Behind the Mirror aan de Parkweg.

BODEM UIT ZICHT Ook bij Bas Coiffures aan de Molenstraat in Ede brandde het licht. ,,Wij doen ook mee aan de actie. Niet omdat wij af willen dwingen dat wij eerder open moeten. Dat is niet aan ons. We´l om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan. Mooie beloftes van ons kabinet voor de buitenwereld zodat iedereen denkt dat het wel goed zit met de ondernemers. Niks is minder waar”, meldt de Edese kapsalon op zijn Facebookpagina. ,,Wij willen ons steentje bijdragen aan het klein krijgen van het virus. Maar wij willen niet alles op onze schouders krijgen. Voor ons en onze collega’s is de bodem al lang uit zicht en zijn we er al doorheen.”

Met de actie willen de kappers de aandacht vestigen op de volgens hen schrijnende situatie in de branche. Ook wijzen ze erop dat kappers in België, en binnenkort ook in Duitsland, al wel weer aan de slag kunnen. Sommige kappers zijn daarom zelfs bang dat ze klanten kunnen verliezen, als Nederlanders bijvoorbeeld zouden besluiten om dan maar een knipbeurt in Duitsland te nemen.

ONVOLDOENDE STEUN Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen, merkt de organisatie. ,,Al te lang kunnen we niet meer naar de kapper en de financiële overheidssteun is bij lange na niet toereikend. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek”, aldus de Nederlandse Cosmetica Vereniging. ,,De kapper-ondernemers staan er alleen voor en doen er alles aan om te zorgen dat het licht niet voor altijd uit gaat.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie