Paul en Elsemiek Platschorre: ,,De horeca heeft het prima voor elkaar en iedereen mag dat zien."
Paul en Elsemiek Platschorre: ,,De horeca heeft het prima voor elkaar en iedereen mag dat zien." Café De Pineut

Café de Pineut in Ede opent dinsdag zijn terras: ‘Dit kan gewoon veilig’

26 februari 2021 om 15:45 Zakelijk Coronavirus

EDE Café de Pineut op het Edese Museumplein opent komende dinsdag zijn terras. Hoewel het officieel niet mag, hebben de eigenaren toch tot de opening besloten. ,,We willen een statement maken. Maandenlang zijn we al dicht en wordt er niet geluisterd naar de horeca-ondernemers. Maar wij kunnen gewoon veilig open en dat willen we laten zien.” 

door Sander van Snippenberg

Eigenaren Paul en Elsemiek Platschorre zijn heel duidelijk in hun standpunt. ,,Wij zijn geen opstandige horeca-eigenaren. Wij willen best dicht zijn als dat voor de volksgezondheid beter blijkt te zijn. Maar de horeca is veilig, veiliger dan wat er nu in de parken en op het strand gebeurt. Veiliger dan menig rij bij de ijssalon, veiliger dan ongecontroleerde thuisfeestjes. Er is alleen niemand in de politiek die daar naar wil luisteren”, zegt Elsemiek Platschorre. ,,Het is niet meer uit te leggen, ook de burgemeesters en politie kunnen dit niet meer uitleggen.”

GENEGEERD En dus was het volgens haar maar eens tijd voor een actie. ,,Acht maanden zijn we al gesloten. Wij, en ook andere horeca, hebben geregeld ons geluid laten horen, we plaatsen vaak berichten op onze sociale media. Maar wij worden compleet genegeerd. Wij ondernemers worden maar als klagers gezien. Daarom is ons motto: nu maar een keer niet typen, maar tappen.”

ROODGLOEIEND Het nieuws van de opening werd vrijdag naar buiten gebracht en sinds die tijd is het gekkenhuis bij de Pineut. ,,We hebben enorm veel reacties gekregen, de telefoon en alle berichtenboxen staan roodgloeiend. We zijn dan ook al helemaal volgeboekt voor dinsdag.” 

SOCIAAL CONTACT De opening van het terras is niet blijvend, het blijft voorlopig beperkt tot dinsdagavond 2 maart van 18.00 tot 20.00 uur. ,,We houden ons volledig aan alle geldende maatregelen, er zijn tafeltjes die op afstand staan en klanten moeten reserveren. Een tafeltje wordt ook maar één keer gereserveerd”, legt Elsemieke uit. ,,Maar het is wel een manier om weer even sociaal contact met elkaar te hebben.”

BOETE Op meerdere plekken in het land hebben horeca-ondernemers aangekondigd komende week hun terras te openen. De politiek reageerde daarop door aan te kondigen dat die ondernemers dan een boete kunnen verwachten. Platschorre: ,,Ja, wij gaan er ook helemaal vanuit dat we een boete krijgen. Dat is dan maar zo. We zien dit echt als een statement. De horeca heeft het prima voor elkaar en iedereen mag dat zien.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie