Bij Veda Bikes -  De Fietsenhal Ede aan de Frankeneng 5 hebben ze niet stil gezeten tijdens de lockdowns, zo kreeg de hal een kleine facelift.
Bij Veda Bikes - De Fietsenhal Ede aan de Frankeneng 5 hebben ze niet stil gezeten tijdens de lockdowns, zo kreeg de hal een kleine facelift. Ted Walker Fotografie

De trend bij Veda Bikes: ‘We verkopen steeds meer mountainbikes’

25 maart 2021 om 08:00 Zakelijk

EDE Een nieuwe, klantvriendelijk website en de hal heeft een facelift ondergaan. Bij Veda Bikes - De Fietsenhal Ede aan de Frankeneng 5 hebben ze niet stil gezeten tijdens de lockdowns. ,,Als je geconfronteerd wordt met sluiting van je winkel, dan kun je de tijd beter nuttig gebruiken’’, zegt Wim Veenendaal, een van de eigenaren van de grootste fietsenwinkel van de regio.

door Ted Walker

De werkplaats van De Fietsenhal Ede was gewoon open, maar nieuwe of gebruikte fietsen verkopen was er lange tijd niet bij. Aangezien een nieuwe, meer klantvriendelijke website al langer op het wensenlijstje stond, heeft de familie Veenendaal de tijd die over was, onder andere daarvoor, gebruikt. ,,We hebben daar speciaal iemand voor aangenomen’’, vertelt Wim. We zijn een familiebedrijf en we verkopen met drie generaties fietsen. We zijn goed in het verkopen van de juiste fiets, in het maken van aanpassingen. Het digitale gebeuren, zoals een up-to-date website, dat liep bij ons een beetje achter. Nu we een nieuwe website hebben merk ik pas hoe fijn het is dat alles werkt en up-to-date is.’’

DRUK OP DE KNOP Wim doelt hiermee bijvoorbeeld op de voorraad nieuwe en gebruikte fietsen die voorheen niet op de website te vinden waren. ,,Vanaf nu is dat dus wel het geval’’, zegt hij met een glimlach. ,,Alle fietsen staan op de website en zijn met één druk op de knop te kopen of te reserveren. Ook het aanvragen van een proefrit kan via de website. Onze klanten hebben dus nu het voordeel van een actuele website én een fysieke winkel. Op afspraak kunnen zij proefrijden, bekijken en vasthouden. Niet onbelangrijk bij de aanschaf van een fiets.’’

NIEUWE AANKLEDING Naast de nieuwe website kreeg dus ook de winkel een kleine facelift. Door de hal heen zijn muurtjes geplaatst, er is een zithoek voor kids met een ‘schoolse uitstraling’ en er is veel gewerkt met foto’s van de natuur. Hierdoor heeft de hal een rustigere uitstraling gekregen. ,,We hebben ook echt hele leuke reacties gekregen op de nieuwe aankleding van de winkel’’, vertelt Wim verder. ,,Zelf vind ik de nieuwe hoek met mountainbikes voor jong en oud erg gaaf geworden’’, zegt hij.

MOUNTAINBIKES Daarmee benoemt Wim een belangrijk segment binnen de winkel. ,,We verkopen steeds meer mountainbikes. Onze omgeving, de bossen en de Heide, zijn immens populair. Maar dit segment is lastig om in te kopen momenteel. We hebben nog wel een mooi nieuw merk toegevoegd ons aanbod. We zijn sinds kort dealer van het merk Superior. Superior is een jong merk dat snel naam heeft gemaakt in de mountainbike wereld. Ze danken deze opmars aan hun snelle en lichte fietsen die steeds meer mountainbikers overtuigen om over te stappen naar dit merk. We hebben momenteel een paar mooie carbon mountainbikes van dit merk in de winkel staan. Dit zijn echt fietsen voor mensen die kennis hebben gemaakt met mountainbiken en klaar zijn voor de volgende stap. We hebben dus een mooie voorraad staan, maar dat is het dan ook voor nu. Daar maak ik me wel een beetje druk om. We kunnen eigenlijk altijd alles regelen of we verzinnen goede oplossingen. Maar in dit geval zijn we afhankelijk van leveranciers. Dus als je van plan bent een mountainbike te kopen, dan kun je er beter snel bij zijn’’, tipt Wim Veenendaal zijn klanten tot besluit.

Dit is een artikel uit magazine De Etalage, dat woensdag 24 maart als bijlage is verschenen bij Ede Stad.nl. Uw bedrijf ook in de schijnwerpers in onze kranten en op onze websites? Bel voor gratis media-advies met Frans de Kleuver (f.d.kleuver@bdu.nl / 06-55780474) en Dick van Laar (d.v.laar@bdu.nl / 06-55706843).

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie