Tim Fletcher maakt met pastel realistische schilderijen van dieren.
Tim Fletcher maakt met pastel realistische schilderijen van dieren. Tim Fletcher

Dirigent wordt realistisch dierenschilder: ‘Ineens had ik weer tijd voor hobby’s’

14 april 2021 om 16:51 Zakelijk

EDE Tim Fletcher werkte twintig jaar als dirigent toen corona toesloeg. Tijdens de lockdown bleef hij verstoken van werk. Tijdens de eerste lockdown is hij weer gaan schilderen en begon Fletcher Art. Fletcher maakt realistische schilderijen van huisdieren.

Fletcher vertelt: ,,Als kind tekende ik al veel en wilde ik graag naar de kunstacademie, tot ik op mijn elfde jaar begon met accordeon spelen en muziek het overnam. Ik koos ervoor om naar het conservatorium te gaan waar ik ben afgestudeerd op accordeon en directie. Na mijn studie ben ik meteen gaan werken op muziekscholen als accordeondocent en bij muziekverenigingen als dirigent. Tekenen en schilderen deed ik als hobby ernaast en zo nu en dan schilderde ik wat voor familie of kennissen, voornamelijk met olieverf. Muziekscholen verdwenen langzamerhand door bezuinigingen en ik ging mij richten op het dirigeren en het organiseren van leuke projecten voor mijn orkesten. Voor tekenen en schilderen had ik geen tijd meer. Nu, zo’n twintig jaar later ben ik nog steeds dirigent bij vijf verschillende verenigingen waaronder accordeonvereniging RAC Bennekom. Die vereniging voelt voor mij als thuisbasis aangezien ik in Ede woon.”

LOCKDOWN ,,In maart 2020, normaal gesproken een drukke periode met allerlei concerten en festivals in mijn agenda, was er plotseling corona. In plaats van optreden, vergaderen en reizen zat ik thuis en hoefde niets. Ineens had ik weer tijd voor hobby’s en pakte ik het schilderen weer op. Ik begon met olieverf zoals ik in het verleden deed en wat nu anders is dan twintig jaar geleden, is dat je met social media je werken meteen aan een groot publiek kan laten zien. Er zijn online groepen waarmee je je werk kan delen en waar je inspiratie op kan doen. Hier kwam ik ook in aanraking met pastel, een soort krijt in de vorm van potloden en sticks. Pastel heeft grote overeenkomsten met olieverf en vind ik heel fijn om mee te werken. Mensen reageerden heel enthousiast op mijn schilderijen. Al snel kreeg ik verzoeken van kennissen om huisdieren te schilderen. Een jaar na de eerste lockdown heb ik zoveel plezier in het schilderen dat ik besloot naast mijn muzikale werkzaamheden een onderneming te beginnen in het schilderen van huisdieren met pastel. Mijn onderneming heet Tim Fletcher Art. Inmiddels is mijn website online en is een aantal van mijn schilderijen te bewonderen bij dierenspeciaalzaak ZOO&ZO in Ede.”

Meer informatie op timfletcherart.com

Deze advertorial wordt u aangeboden door Fletcher Art. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie