Manager René Turk (links) en chefkok Erik-Jan van Dam voor het Zuid-Amerikaanse decor.
Manager René Turk (links) en chefkok Erik-Jan van Dam voor het Zuid-Amerikaanse decor. Freek Wolff

Hele culinaire wereld in hartje Ede: Restaurant 7 Continenten opent deur in oude pand V&D

19 mei 2021 om 08:00 Zakelijk

EDE Chinees, Italiaans, Grieks, Mexicaans of de Hollandse keuken? In Restaurant 7 Continenten komt de hele culinaire wereld samen. Het kolossale restaurant opent zodra het mag haar deuren aan de Achterdoelen, op de totale begane grond van het voormalige pand van V&D.

Binnenkort is hier plaats voor 1.000 gasten op 3.500 vierkante meter aan oppervlakte. De naam 7 Continenten is de samenvatting van de zeven werelddelen: Europa, Azië, Australië, Afrika, Antarctica, Zuid- en Noord-Amerika. Deze culturele sferen komen in de decors van het interieur tot uiting, waar gasten zich wanen in een totaal andere omgeving. Let wel, je kunt net zo goed een Italiaanse pizza eten in de witte wereld van de Eskimo’s, als Japanse sushi eten naast een paar Australische kangoeroes. Alles is mogelijk, al kan manager René Turk zich voorstellen dat het juist aardig is om een smeuïge burger te verorberen in de uitstraling van een authentieke Amerikaanse diner. ,,Denk aan films als Grease.”

FOODCOURT In het midden van de ruimte is het foodcourt met de verschillende type keukens waar gasten zelf hun menu samen kunnen stellen en ophalen. ,,Iedereen loopt gewoon lekker rond langs het buffet”, zegt Turk. ,,Kijk, dit is het grillgedeelte, met een Big Green Egg, terwijl we ook kebab van het spit, een kippengrill en een Braziliaanse grill hebben.”

Dan is er een mediterraanse hoek, met paella, een pizza-oven en koks die à la minute pasta’s koken en voorzien van mooie toppings. Turk wijst op de Mongoolse wok, die volgens hem nog vrijwel nergens in Nederland te zien is. ,,Dat is een beetje te vergelijken met teppanyaki, deze gerechten zijn alleen wat lichter en verfijnder. Het wordt bereid op de plaat en alle soorten groenten, vlees en vis kunnen erop.”

MUURSCHILDERING In Zuid-Amerika wordt de muur gesierd door een schildering van Tymon de Laat, de kunstenaar die op Ahoy in Rotterdam ook zorgde voor een portret van zanger Jeangu Macrooy. Qua kleurstelling is er overlap in de hoek van Oceanië, de Aboriginals in Australië en Zuid-Amerika. In Afrika wordt veel gebruik gemaakt van rotan.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Noord-Amerika - Art 2 Go Interieurprojecten BV

Het aanbod is zeer divers, ook gerechten op basis van bami, nasi, noedels en ramen zullen niet ontbreken, naast allerlei groentegerechten. ,,Er zal een aantal vaste items standaard te vinden zijn, terwijl we ook constant blijven variëren zodat de kaart niet saai wordt.”

Bij voorgerechten kunnen bezoekers denken aan carpaccio, vitello tonnato, diverse vegetarische gerechten en er zijn standaard vier soorten soep. Natuurlijk zijn er ook desserts, zoals tiramisu, crème brûlée en churro’s, de ‘Spaanse donut’ met kaneelsuiker. ,,We hebben twintig soorten ijs, drie chocoladefonteinen en vers fruit.”

SPEELRUIMTE Er is een wokgedeelte en een frituurgedeelte, waar de liefhebbers een hamburger, frikandel en patat kunnen bestellen. Overigens komt er een speciale, grote ruimte waar kinderen kunnen spelen. Terwijl de ouders genieten van een glas bier of Chardonnay en lekker eten, kunnen hun kids zich vermaken in een andere ruimte, met gameconsoles en klautermogelijkheid. Ze kunnen daar lekker los gaan en er is altijd iemand bij die deze plek in de gaten houdt.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Azië - Art 2 Go Interieurprojecten B.V

UNIEK Volgens Turk bestaat de restaurantformule al wel, maar hij vermoedt dat deze niet wordt uitgevoerd op deze manier en van deze kwaliteit is. ,,Ze zijn vaak alleen Aziatische georiënteerd. Deze grootte, waar je alles hebt, is vrij uniek”, zegt de manager. Hij is in dienst van de familie Cai, die haar sporen in de horeca al ruimschoots verdiend heeft en exploitant van het restaurant is. ,,Ze begrijpen het gewoon goed en besloten om iets heel moois in Ede neer te gaan zetten, want dit is een prachtige plek. Het ligt supercentraal en het gebied dat je kunt bestrijken is heel groot.”

AANTREKKINGSKRACHT De locatie in het centrum vindt Turk zeer geschikt voor een restaurant en hij is ervan overtuigd dat de aantrekkingskracht een positief effect zal hebben op de directe omgeving, zodat er meer bedrijvigheid komt van andere ondernemers. ,,Dat komt wel goed!”

De manager woont in Bussum en is al zo’n jaar of dertig actief in de horeca. Hij en de familie Cai hadden al vrij snel een klik. René Turk zal samenwerken met chef-kok Erik-Jan van Dam, die zijn sporen verdiende bij befaamde locaties als de Jaarbeurs, Las Palmas en Karel Vijf.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Oceanië - Art 2 Go Interieurprojecten B.V

MEDEWERKERS GEZOCHT De manager: ,,We zijn nog op zoek naar enthousiaste en leuke medewerkers vanaf zestien jaar. Het werk varieert van functies in de bediening en keuken tot garderobe, kassa, afwas en schoonmaak. We kunnen ‘aan de voorkant’ nog ruim veertig parttimers gebruiken. Aarzel dus niet om mij te mailen (reneturk@7continenten.nl) als je met ons deze reis wil gaan maken!”

Het restaurant zal werken met een QR-code, waardoor gasten snel naar hun tafel begeleid worden. Naast gezinnen en families, is er ook ruimte voor grote(re) groepen, waarbij eventueel exclusief een ‘continent’ te reserveren is. ,,Ook is het mogelijk een beamer of podium te plaatsen, we zijn heel flexibel.” Dagelijks zal de deur van Restaurant 7 Continenten richting dinertijd open gaan. ,,We werken nu aan de laatste loodjes en dan gaan we finetunen.”

door Freek Wolff

Deze advertorial wordt u aangeboden door Restaurant 7 Continenten. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie