Dennis Molenaar bij Het Kernhuis.
Dennis Molenaar bij Het Kernhuis. Freek Wolff

Solarpas houdt info-avond over verduurzamen woningen: ‘Nu kiezen voor zonnepanelen’

20 oktober 2021 om 13:00 Zakelijk

EDE De prijs van gasenergie schiet door het dak. Daarom kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen en verduurzaming van hun woning. Solarpas Nederland houdt een info-avond over wat dit voor particulieren en bedrijven precies betekent.

,,Bezoekers krijgen tips over de mogelijkheden die er zijn om de kosten voor aanschaf van energiebesparende middelen te reduceren. Ze kunnen alle vragen stellen die ze op hun lever hebben”, zegt Frans van Eck, mede-directeur van Solarpas. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 oktober in Het Kernhuis aan de Parkrand 60 in Ede (19.00 uur inloop, 19.30 uur aanvang). Gegadigden kunnen zich aanmelden via solarpas.nl/duurzaam-ede.

ENERGIEPRIJZEN ,,Iedereen maakt zich zorgen om de energieprijzen”, zegt Dennis Molenaar, medewerker van Solarpas. Daarom wijst hij op de mogelijkheden die er zijn om deze te verlagen, door verduurzaming van de huizen. Het bedrijf is specialist op het gebied van zonnepanelen en laadpalen. Bovendien kan Solarpas zorgen voor HR glas en vloer-, dak- en muurisolatie, samen goed voor een totaalpakket van verduurzaming. Op termijn stort het bedrijf zich ook op warmtepompen en airco.

De installatie van zonnepanelen is geen complexe onderneming. ,,We komen ’s morgens en begin van de middag liggen ze op het dak. Dan werkt het meteen en dezelfde dag verdient men al. Zo snel gaat het, dat is de realiteit.” Klanten hoeven niet lang te wachten, want binnen twee weken kan de klus gegarandeerd uitgevoerd worden. Elk huis biedt in principe de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen.

TERUGVERDIENEN De investering voor een gemiddeld huishouden komt meestal neer op zo’n 4 à 5000 euro. Het ‘terugverdienen’ van deze aanschaf verloopt aanzienlijk sneller dan voorheen. Waar hier vroeger nog tien tot twaalf jaar voor stond, verdienen huidige bezitters van nieuwe zonnepanelen de aanschafprijs in vier à vijf jaar terug. 

De ontwikkelingen gaan heel snel. ,,Daarom moeten we alles volgen en de goede partners eruit pikken.” Het bedrijf maakt een stormachtige ontwikkeling door, zodat begin 2021 werd gekozen voor huisvesting in Ede, het hart van Nederland. Frans van Eck vormt de directie samen met Berti van Putten uit Ede, terwijl er 38 medewerkers in dienst zijn bij Solarpas.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Solarpas. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie