Arnold en Janine bij ZOO&ZO aan de Lorentzstraat 1b in Ede.
Arnold en Janine bij ZOO&ZO aan de Lorentzstraat 1b in Ede. @tedxmedia

Arnold Vlastuin dertig jaar ondernemer: ‘Vergeet je niet te genieten?’

Zakelijk

EDE Het was in 1991 toen de vader van Arnold Vlastuin hem wees op een klein dierenwinkeltje op de Verlengde Maanderweg in Ede. ,,Als je hard kunt werken voor een baas, dan kun je beter hard werken voor jezelf”, zei vader Vlastuin tegen zijn zoon, toen 18 jaar oud. En zo gebeurde het dat de jonge Arnold op 18 december mede-eigenaar  werd van ‘t Guppy, de bekendste dierenwinkel van Ede. En dat maakt dat hij anno 2021 al dertig jaar een gewaardeerd ondernemer in Ede is. 

door Ted Walker 

Dat veel mensen Arnold waarderen bleek zaterdag toen hij bij zijn huidige winkel ZOO&ZO aankwam. Een boog van ballonnen sierde de ingang van de winkel. En dat was pas het begin. ,,Tja, dat had ik even niet voorzien’’, zegt Arnold die zaterdag, als hij zich een kwartiertje los kan maken van de vele mensen die hem willen feliciteren. ,,Ze hebben echt van alles georganiseerd. Heel gaaf.’’ 

De Edese ondernemer ging het avontuur met ZOO&ZO in 2016 aan. ,,Ik moest wel iets groots opzetten om tegen het geweld van ketens op te kunnen boksen’’, legt Vlastuin uit. ,,Veel ondernemers met kleinere dierenwinkels stopten of raakte in de problemen in die tijd. Het werd mijn ambitie om een grote winkel met veel beleving op te zetten, met bereik door heel Nederland, om zo een goede marktpositie te krijgen. Zo kon ik groot inkopen en daarmee kwaliteit bieden voor een normale prijs. Goede producten moeten betaalbaar zijn voor iedereen’’, zo vindt Arnold. 

AVONTUUR Het werd een prachtig avontuur dat  ook z’n tol eiste. Arnold werkte hard, lang en veel, heeft privé ook veel voor zijn kiezen gehad en kwam daardoor vaak niet toe aan genieten. ,,Maar die ruimte is er nu gelukkig wel. Enerzijds door het harde werken, anderzijds ook door een andere mindset.  Collega-ondernemers van mij hebben samen een motorzaak in Ede; MotoVeda. Zij bleek op enig moment ernstig ziek. Als je dat van zo dichtbij meemaakt, zet je dat ook aan het denken. Gelukkig gaat het goed met haar. Mede dankzij haar rotsvaste geloof heeft ze alle operaties en behandelingen vol vertrouwen doorstaan. Dat is iets wat mij echt raakt’’, zegt Arnold met tranen in zijn ogen. 

De toekomst is wat dat betreft duidelijk voor Arnold. ,,Ik wil genieten. Van Janine, de kinderen, lieve mensen om me heen, de winkel en al het moois dat de Heer gemaakt heeft. Zoveel heeft Emmy Veenendaal mij wel geleerd. Ze zei van de week nog: ‘Vergeet je niet te genieten?’” Het antwoord is helder. ,,Nee, dat vergeet ik niet (meer)’’, zegt Arnold Vlastuin vastbesloten.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Zoo&Zo. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie