De overname-overeenkomst is ondertekend. Van links naar rechts: Bob Seemann en Dijan Bruins van Countus en Ad Jonker en Albert Fieret van JonkerFieret.
De overname-overeenkomst is ondertekend. Van links naar rechts: Bob Seemann en Dijan Bruins van Countus en Ad Jonker en Albert Fieret van JonkerFieret. Countus

Countus neemt JonkerFieret in Ede en Barneveld over

Zakelijk

EDE/ZWOLLE Accountantskantoor JonkerFieret, met vestigingen in Barneveld en Ede, is sinds 15 maart overgenomen door Countus. Dit accountants- en advieskantoor had verspreid over het land al 25 vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zwolle. 

Opvallend is dat Countus begin deze maand de 25ste vestiging opende aan de Stationsweg in Barneveld, vlakbij station Barneveld-Noord. Op termijn worden de vestigingen van JonkerFieret aan de Albert Plesmanstraat (bedrijventerrein De Briellaerd) en aan de Stationsweg samengevoegd, meldt Countus in een persbericht. 

DUBBEL Bob Seemann, voorzitter van de raad van bestuur bij Countus, licht toe: ,,De opening van ons 25ste kantoor in Barneveld lijkt dubbel, maar deze vestiging is vooral gericht op ondernemers in het agrarische bedrijfsleven. Door deze nu te combineren met de praktijk voor midden- en kleinbedrijf (mkb) van JonkerFieret  kunnen we ook in de agrarische markt in dit gebied starten vanuit een nog sterkere thuisbasis. Het team van JonkerFieret gaat binnen Countus verder als Businessteam Barneveld/Ede in de regio West. Klanten kunnen terecht op de vestigingen in Barneveld en in Ede.’’ Het kantoor in Ede staat op de hoek van de Arnhemseweg en Raadhuisstraat.

LOGISCHE STAP Ad Jonker en Albert Fieret, directeuren/eigenaren van JonkerFieret, stellen in het persbericht dat continuïteit en ontwikkelmogelijkheden voor het personeel de belangrijkste redenen zijn voor de overname door Countus. Ad Jonker: ,,In de gesprekken met Countus kwam naar voren dat zij hierin dezelfde instelling en visie hebben. Daarom is de samenwerking met deze grotere partij de logische volgende stap om ons personeel uitdagingen, opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden te blijven bieden.’’ 

Seemann sluit zich hierbij aan: ,,De cultuur van JonkerFieret past goed bij wie wij zijn: een ontwikkelgerichte organisatie met ambitieuze mensen die hun klanten verder willen helpen naar succes.’’ 

VERSTERKING Volgens beide bedrijven betekent de samenwerking en bundeling van kennis voor klanten ,,een versterking van de corporate finance-advisering (overnames, financieringen, herstructureringen) en subsidie-advies’’. 

Countus behoort naar eigen zeggen tot de top-15 accountantskantoren in Nederland en is onderdeel van de Countus Groep. Tot deze groep behoren verschillende bedrijven, waaronder De Omgevingsadviseurs, Subvention, WeCapital en Spoar. 

JonkerFieret adviseurs/accountants wordt omschreven als ,,een ambitieuze organisatie van registeraccountants en belasting- en salarisadviseurs. Het kantoor heeft een afzonderlijke fiscale afdeling en is gespecialiseerd in de begeleiding van bedrijfsoverdrachten binnen families, de koop en verkoop van bedrijven en ontvlechtingen.’’

advertentie