,,We zijn betrokken bij een beslissing die voor veel mensen tot de belangrijkste momenten in hun leven behoort.”
,,We zijn betrokken bij een beslissing die voor veel mensen tot de belangrijkste momenten in hun leven behoort.” Freek Wolff

Domicilie: vier vakmannen in één makelaarsteam

1 april 2022 om 09:00 Zakelijk

EDE Op zoek naar de woning van je dromen? Dat is een uitdagende vraag. Want de markt biedt relatief weinig huizen en de prijzen zijn hoog. De makelaars van Domicilie in Ede zoeken altijd naar een werkwijze die naadloos aansluit bij de wensen van hun klanten. Met vier vakmannen in één team. Makelaar Dennis steekt van wal: ,,In het makelaarsvak is goede kennis van de lokale woningmarkt een must. Als je weet hoe een wijk eruit ziet en wat er speelt, kun je goed beoordelen wat er bij iemand past. Ook ons netwerk is van groot belang, zodat we vraag en aanbod aan elkaar kunnen koppelen. Het begint allemaal met goed luisteren naar de wensen van de klant.”

door Freek Wolff

,,We zijn betrokken bij een beslissing die voor veel mensen tot de belangrijkste momenten in hun leven behoort”, vervolgt zijn collega Christiaan. ,,Daar zijn wij ons zeer bewust van. Daarom doen we ons werk met passie. Een verhuizing is ingrijpend en het gaat om veel geld. Dat is een enorme stap. Dan moeten klanten op ons kunnen rekenen, bijna twenty-four-seven.”

EMOTIE Makelaar Nick voegt toe dat emotie een grote rol speelt bij de aan- of verkoop van een woning. ,,Het is een super spannende aangelegenheid, zeker in de huidige markt. Wat moet je nu vragen of bieden voor een woning? Domicilie is sterk op dit gebied, want we verplaatsen ons in degene met wie we te maken hebben. Wat vindt die persoon belangrijk en hoe kun je hem of haar helpen? Daar heb je mensenkennis en levenservaring voor nodig. Daarom ben je regelmatig een soort psycholoog. Je moet klanten op hun gemak stellen en grondig adviseren.”

Deze houding staat haaks op het beeld dat de media weleens schetsen van de makelaarsbranche, waar het alleen zou draaien om het commerciële aspect. Nick beaamt dat het belang van de opdrachtgever voorop staat. ,,Natuurlijk gaan wij voor het beste resultaat voor onze opdrachtgever. Bij verkoop betekent dat de hoogste opbrengst en tegen de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper. Maar we vinden het belangrijk dat de koper zich ook prettig voelt bij het hele proces. We verliezen het menselijke aspect niet uit het oog.”

Zijn collega Martijn vult aan: ,,Een huis levert op wat een koper er voor over heeft. Dat heeft alles met de emotionele waarde te maken, natuurlijk naast wat de bank iemand aan hypotheek kan bieden. Als aankoopmakelaar handelen wij juist in het belang van de koper en denken wij mee over het totale plaatje. In ons advies kijken we altijd naar de persoonlijke situatie en wensen van de klant, zodat we samen de juiste beslissing kunnen maken.”

COMPLEET PLAATJE De persoonlijke benadering staat bij Domicilie dus voorop, terwijl de heren uiteraard kennis van zaken hebben als het gaat om cruciale woonaspecten. Hierbij valt te denken aan de locatie, de leeftijd en staat van de woning, de luxe van het interieur, de ruimte, de tuin en de buren. ,,Wij onderzoeken of al die dingen matchen met onze klanten”, aldus Dennis. Het belang van de begeleiding die hij als makelaar geeft, wordt in zijn ogen vaak onderschat. ,,Mensen denken weleens dat hun huis zichzelf wel verkoopt, maar het proces verloopt samen met ons veel soepeler. Want we schetsen het complete plaatje zodat gegadigden goed geïnformeerd tot een beslissing kunnen komen. Met een beter eindresultaat dan je zonder makelaar bereikt. Onze courtage haal je er dubbel en dwars uit.”


Vlnr: Nick, Christiaan, Martijn en Dennis. - Freek Wolff

SAMENWERKING Vriendenteam, noemt Christiaan het kwartet mannen van Domicilie weleens gekscherend. ,,Maar zo voelt het écht. We doen het samen, een ieder met zijn eigen expertise, zodat we voor onze opdrachtgever tot een optimaal resultaat komen. We zijn niet apart, maar samen de vakman.”

Bovendien zijn er nog meer werknemers op kantoor die hun steentje bijdragen. ,,Dit betekent dat je veel met elkaar moet sparren en samenwerken. Het kopen of verkopen van een huis is een complex proces, dan moet je heel duidelijk maken wat opdrachtgevers van je kunnen verwachten. We werken als team echt samen, dat is onze kracht. Onze klanten voelen dat ook. We worden dan ook regelmatig getrakteerd op een taart of een fles wijn. Een bevestiging van het feit dat we het goed doen.”

NIEUWBOUW Bij Domicilie zijn ze er trots op dat ze in Ede de mooiste nieuwbouwprojecten in de verkoop hebben, zoals in Kernhem en op de Kazerneterreinen. Dit is het resultaat van een jarenlange relatie met projectontwikkelaars. ,,De verkoop van nieuwbouwwoningen is echt een specialisme geworden. Je verkoopt een woning vanaf een tekening, dat vraagt om een andere expertise. Die hebben wij in huis”, vertelt Christiaan.

De woningschaarste is iets waar Domicilie dagelijks mee wordt geconfronteerd. De makelaars benadrukken het belang van doorstroming op de woningmarkt. ,,Een kant-en-klare oplossing hebben wij ook niet en er spelen veel factoren mee. Maar we kunnen wel een adviserende rol hebben richting projectontwikkelaars en overheden. Wij weten als geen ander waar behoefte aan is en kunnen meedenken over het ontwikkelen van passend aanbod.”

Neem bijvoorbeeld ouderen. Er is steeds meer behoefte aan nieuwe concepten, zoals hofjes waar mensen prettig en sociaal kunnen wonen, met een gemeenschappelijke tuin en voorzieningen. ,,Door hier op in te spelen voorzie je in die behoefte en bevorder je de doorstroming.” Christiaan noemt als voorbeeld het project La Cour Cantina op de Mauritskazerne, een project dat Domicilie mocht verkopen voor ontwikkelaar BPD.

Domicilie biedt naast de aan- en verkoop van woningen ook diensten op het gebied van bedrijfsmatig onroerend goed, taxaties, hypotheken en verzekeringen.

Meer informatie op domicilie.nl.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakmannen, onderdeel van de editie van woensdag 30 maart van deze krant. Lees hier alle verhalen uit de special.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie