Plantenwinkel Planty of Leaves verkoopt tropische en groene kamerplanten. Eigenaresse Hanneke van Olst gelooft dat iedereen groene vingers kan kweken.
Plantenwinkel Planty of Leaves verkoopt tropische en groene kamerplanten. Eigenaresse Hanneke van Olst gelooft dat iedereen groene vingers kan kweken. Savannah Borst

Bij Planty of Leaves in Ede vind je planten die je nog niet kent

Zakelijk

EDE Die ene kamerplant met heel bijzonder blad, felroze kleur of die je voor het laatst vroeger thuis zag. Die vind je bij plantenwinkel Planty of Leaves.

Alsof je zo de jungle binnenstapt, zo voelt het bij Planty of Leaves. Eigenaresse Hanneke verkoopt hier tropische en groene kamerplanten. Van de basics tot meer exclusieve planten en van ieniemienie’s tot kamervullende joekels: het assortiment wisselt wekelijks. En altijd valt er wel een bijzondere plant te spotten. 

Potten scoor je hier uiteraard ook. Of je nou voor strak, vintage look of terracotta gaat. Verder zijn er allerlei plantaccessoires zoals stekmateriaal, premium potgrond, gieters, cadeautjes voor liefhebbers van groen enzovoorts. 

GROENE OASE De liefde voor planten ontstond bij Hanneke toen ze op kamers in Ede ging wonen als student. ,,Het begon met een cactus, toen met een gatenplant en toen die ging groeien vond ik dat fantastisch. Er kwamen meer en meer planten bij, mijn huis veranderde in een groene oase. Die eerste cactus leeft al lang niet meer, maar met de jaren kreeg ik steeds groenere vingers.”

,,Ik startte een webshop in planten, maar miste toch het gezellig praten over planten, het menselijk contact. Bovendien is het altijd risicovol om planten per post te verzenden. Pakketjes die kwijtraken resulteren bijna altijd in dode planten. Daarom vind ik het helemaal te gek dat ik een plekje kon krijgen in STALL.”

GEEN GROENE VINGERS Ze gelooft dat iedereen groene vingers kan kweken. ,,Geef niet op als een plantje het niet redt. Fietsen leer je ook niet in één keer.” Ze tipt: ,,vraag altijd na hoe de plant die je koopt heet. En zoek dan uit hoe deze plant in de natuur groeit. In een droge woestijn? In een vochtig regenwoud? Zo leer je welke omstandigheden je plant wenst en hoe je hem happy houdt.”

TERRARIUMS IN OUDE WECKPOTTEN Een deel van de planten stekt Hanneke zelf. Daarnaast maakt ze zelf terrariums in oude (weck)potten. Deze hebben geen verzorging nodig. Ideaal voor mensen die vaak van huis zijn of de plantverzorging vaak vergeten. 

Hanneke: ,,Natuurlijk wil ik graag dat de planten bij jou thuis ook mooi blijven. Daarom ben je altijd welkom voor plantadvies.”

STALL Planty of Leaves is gevestigd op het oude kazernetterein in Ede, op Verbindelaarsweg 138. De plantenwinkel zit onder hetzelfde dak als conceptstore Boost en lunch- en koffiezaak Cravings for Green. Samen vormen deze bedrijven STALL. STALL is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Dit artikel wordt u aangeboden door Planty of Leaves. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie