Dirk Wildenburg, eigenaar van Villa Brutus, viert deze week het 25-jarig jubileum van het Italiaans restaurant.
Dirk Wildenburg, eigenaar van Villa Brutus, viert deze week het 25-jarig jubileum van het Italiaans restaurant. J.O. Media / Job Oldegbers

Villa Brutus viert 25-jarig bestaan

8 maart 2023 om 10:29 Zakelijk

EDE Italiaans restaurant Villa Brutus vierde afgelopen zondag 5 maart haar 25-jarig bestaan. Een mijlpaal voor het restaurant wat in 1998 werd opgericht door Peter de Croon, Annemarie Pas en Ronald van der Linde.

Al vrij snel na de opening 25 jaar geleden wisten vele gasten het restaurant op de hoek van het Museumplein te vinden en werd Villa Brutus een begrip in Ede en omstreken. In de afgelopen 25 jaar werd het restaurant een aantal keer verbouwd om met de tijd mee te gaan. Zo werd er een paar jaar geleden nog een mooie serre aangebouwd waar het zowel zomers als ‘s winters goed vertoeven is voor de gasten, en die aan de buitenkant een mooie uitstraling geeft.

VERANDERING

Verder vond er twee keer een verandering in de samenstelling van de directie plaats. Bart Wildenburg werd in 2013 mede-eigenaar na 15 jaar in dienst geweest te zijn vanaf de opening. Peter de Croon is sinds 3,5 jaar geleden met pensioen. Wildenburg heeft de leiding bij Villa Brutus. ,,Ronald en Annemarie leiden ons andere restaurant Dixie’s”, vertelt Wildenburg. ,,We zijn beide toegankelijke restaurants waar je voor een eerlijke prijs lekker kan dineren”, vervolgt hij. Sinds een jaar of 7 is er een 3-gangenmenu waarbij gasten kunnen kiezen uit de hele kaart. ,,Zo weten mensen van tevoren wat ze kwijt zijn en dat willen mensen graag.”

CONSTANT

De menukaart bestaat niet alleen uit pizza’s en pasta’s, maar ook uit veel vlees-, vis-, en vegetarische gerechten. ,,Ook is er een aparte kaart met glutenvrije gerechten.” Volgens Wildenburg staat Brutus al 25 jaar bekend om zijn constante kwaliteit en gezelligheid. ,,Geen sterrenniveau, maar wel een gezellig en laagdrempelig restaurant waar iedereen zich thuis voelt.”

De afgelopen 25 jaar hebben goede, maar ook moeilijkere tijden gekend. ,,De crisis in 2008 en corona hebben wij natuurlijk ook gevoeld. Ook zijn er veel restaurants bijgekomen in Ede. Ondanks dit alles staan we er goed voor”, vertelt Bart Wildenburg. ,,Veel mensen weten ons nog altijd te vinden. Door met de tijd mee te gaan, gastvrij te zijn en lekkere gerechten te koken, hopen we dat dit ook zo blijft.”

SPECIAAL MENU

,,Zelf hebben we al een klein borreltje gedronken op ons jubileum, afgelopen zondag”, vertelt hij. Om óók de gasten in de feestvreugde mee te laten delen is er in de week van 8 tot en met 12 maart een speciaal 3-gangenmenu met een glas prosecco voor 25 euro. ,,Verder krijgt iedere tafel een ciabatta met kruidenboter vooraf, van het huis.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Villa Brutus. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie