Afbeelding
Mincke van Schuppen Uitvaartbegeleiding

‘Samen creëren we een passend en waardevol afscheid’ (video)

5 juli 2023 om 13:50 Zakelijk Zeg het met video

EDE Mincke van Schuppen is uitvaartbegeleider in Veenendaal/Ede en de regio Midden Nederland. ,,Wanneer je te maken krijgt met een overlijden: onverwacht of iemand die ziek is geweest, een kind, een baby, een jongere of iemand op leeftijd, je mag me altijd bellen. Dat mag dag en nacht, 7 dagen per week op 0318-250888. Sla dit nummer op in je telefoon, voor je het weet krijg je er eens mee te maken.”

Als er een naaste overlijdt, komt er veel op je af. ‘Wat nu?’ kan dan een vraag zijn die als eerste bij je opkomt. Dan is Mincke van Schuppen er voor je. ,,Het is een heel belangrijk moment in je leven. Ik vind het mooi om daar voor mensen te zijn. Dat ze niet alleen maar toe werken naar een uitvaart. Maar vooral dat ze zich realiseren dat het de laatste week is waarmee je samen bent met diegene die nog bij je is.”

Hoe die week eruit gaat zien verschilt per persoon, legt Mincke uit. ,,De centrale vraag is: wat is er nodig? En dat is in elke situatie weer anders. Belangrijk is dat mensen weten wat er allemaal kan. Ik gun mensen het gevoel dat ze echt zelf hun eigen keuzes hebben kunnen maken. Ik kan daarin helpen en opties geven, zodat we met elkaar een afscheid creëren wat voor iedereen passend en waardevol is.”

In onderstaande video vertelt Mincke er meer over.


Bron video: Tessa Steenbergen

Dit artikel wordt u aangeboden door Mincke van Schuppen Uitvaartbegeleiding.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie