Afbeelding
Job Oldegbers

Ziekenhuismedewerkers Gelderse Vallei doen mee aan actiedag

20 november 2019 om 10:13 Zorg

EDE Een deel van de medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei doet woensdag mee aan de landelijke actiedag voor een betere cao.

Dit betekent dat drie afdelingen, recovery, anesthesie en de polikliniek voor plastische chirurgie, een zondagsdienst draaien. Er blijven nog drie operatiekamers open, waar vooral spoedzorg wordt geboden, meldt het ziekenhuis. Bekijk onderaan dit artikel de video.

Afspraken en operaties gaan gewoon door, tenzij patiënten telefonisch bericht hebben gehad dat deze niet door kunnen gaan. De Vallei Apotheek is tijdens de actiedag open en ook de reguliere bezoektijden gelden op alle afdelingen.

ACTIES Woensdagmorgen vinden er activiteiten plaats in de centrale hal. Het ziekenhuis meldt dat er verder gedurende de dag andere ludieke en publieksvriendelijke acties plaatsvinden. 

LOONSVERHOGING Ziekenhuismedewerkers zijn boos op werkgeversorganisatie NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) omdat die niet over de brug wil komen met een goede cao. Ze eisen onder meer een stevige structurele loonsverhoging en betere afspraken over werk- en rusttijden.

Bekijk hieronder het interview met woordvoerder Marian Sijl: 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie