Afbeelding
Arrianne van de Bospoort-De Vries

Edenaren steken Gelderhorst hart onder de riem

31 december 2020 om 14:38 Zorg Coronavirus

EDE Inwoners van Ede hebben donderdag de bewoners en medewerkers van de Gelderhorst een hart onder de riem gestoken. Voor het pand van het Edese verzorgingshuis voor dove ouderen werden tientallen ‘hartjes-shirts’ opgehangen. De actie trok veel bekijks van bewoners achter de ramen, personeel kwam naar buiten om hun dank uit te spreken.

De Gelderhorst heeft het momenteel zwaar te verduren. Corona slaat er genadeloos toe en daarom deed het verzorgingshuis vorige week een oproep aan het leger om te assisteren, omdat het eigen personeel het niet meer voor elkaar kreeg. Enkele weken geleden brak het coronavirus uit in het verpleeghuis en sinds die tijd zijn veertien bewoners overleden. Bovendien zijn er van de in totaal zeventig bewoners nog maar tien die het virus niet onder de leden hebben gehad. Ook het personeel wordt hard geraakt. Van de tweehonderd medewerkers die de Gelderhorst telt, is ongeveer een derde de afgelopen weken ziek geworden.

Edenaren die schrokken van het nieuws uit De Gelderhorst, bedachten deze week een actie om hun steun over te brengen. Ze gingen aan de slag met het betekenen en beschilderen van t-shirts. Het resultaat was dat er zo’n vijftig shirts werden gemaakt, die donderdag zijn opgehangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie