Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Mirjam van ’t Veld vertrekt bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

10 maart 2021 om 10:30 Zorg

EDE Mirjam van ‘t Veld vertrekt als bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Ze gaat per 1 juli aan de slag als voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Daarom neemt ze in juni afscheid van het Edese ziekenhuis.

Van ’t Veld (1970) is sinds 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Edese ziekenhuis. Daarvoor was zij onder meer wethouder namens het CDA in Amersfoort, burgemeester van de gemeente Maarssen en in 2014 werd zij burgemeester van Amstelveen.

VEEL PLEZIER ,,Ik heb vier jaar geleden heel bewust gekozen om weer in de zorg te gaan werken. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij ZGV en heel veel bereikt samen met mijn collega Arjen Hakbijl, de medische staf, het duaal management en alle medewerkers van ZGV. Samen met hen heb ik met veel plezier iedere dag gewerkt aan goede, veilige en menswaardige zorg voor onze patiënten en dat blijf ik tot mijn laatste dag bij ZGV doen”, vertelt Van ‘t Veld.

CRUCIALE ROL Ze geeft aan blij te zijn dat ze haar werkzaamheden als bestuurder in de zorg kan voortzetten. ,,Als verpleegkundige leerde ik de zorg van binnenuit kennen en door de jaren heen ben ik vertrouwd geraakt met het hele gezondheidszorgsysteem. De spilfunctie van de huisarts biedt maatschappelijk gezien kansen, maar voor individuele huisartsen en praktijken ook de nodige uitdagingen. Als voorzitter van de LHV wil ik er voor staan dat de huisarts wordt gezien in deze cruciale centrale rol”, zegt Mirjam van ’t Veld op de website van de LHV.

DRIJFVEER Van ’t Veld kijkt ernaar uit in de zomer kennis te maken met huisartsen in het hele land en persoonlijk te horen wat er speelt. ,,Oog houden voor de mens achter de patiënt is voor mij een belangrijke drijfveer. Helemaal in een tijd waarin de steeds complexer wordende samenleving en zorginfrastructuur vragen om de juiste begeleiding van mensen. Vanuit mijn voorzittersrol kan ik hieraan bijdragen door huisartsen op professionele wijze te ondersteunen en vertegenwoordigen, samen met de vereniging.” 

MISSEN Bij het Edese ziekenhuis moeten ze afscheid nemen van Van ‘t Veld. Johan van der Heide, voorzitter raad van toezicht: ,,De raad van toezicht bedankt Mirjam voor haar inzet, haar betrokkenheid en de mooie resultaten die ze voor Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft bereikt in de afgelopen jaren. We zullen haar mensgerichte benadering en enthousiasme missen. We wensen haar veel succes bij deze nieuwe uitdaging.”

OPVOLGER Van der Heide geeft over de toekomst aan: ,,De raad van toezicht heeft Arjen Hakbijl als lid raad van bestuur gevraagd of hij de voorzittersrol duurzaam wil overnemen. Arjen heeft aangegeven de koers van het ziekenhuis ongewijzigd te willen voorzetten en na het afscheid van Mirjam het ziekenhuis te zullen leiden. Hij wil graag verder gaan in Ziekenhuis Gelderse Vallei samen met een nieuw te werven collega die voorzitter wordt.”

KOERS Arjen Hakbijl: ,,We gaan Mirjam missen, maar samen met onze co-bestuurders en het management en de kracht van onze professionals houden we de organisatie op dezelfde koers die wij samen bepaald hebben als ziekenhuis. Wij blijven onze rol in het netwerk, in de regio en voor onze patiënten nemen. Ook blijven we gericht op onze strategie als ziekenhuis van voeding, bewegen en slaap.”

KRACHTIG De LHV is blij met de benoeming van Mirjam van ‘t Veld. ,,Met haar komst verwelkomen we een krachtige belangenbehartiger voor huisartsen met oog voor de patiënt en een groot relevant netwerk”, zegt huisarts Ronald Morshuis, voorzitter van de benoemingscommissie. ,,Zij is in staat om de toekomst en de plaats van de huisartsenzorg met overtuigingskracht en lef te positioneren. Als verbinder, netwerker en inspirator staat zij voor een hechte vereniging.”

Bij de LHV neemt Van ‘t Veld per 1 juli de functie over van voorzitter Ella Kalsbeek die op 1 april afscheid neemt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie