Afbeelding
De Zuiderpoort Ede

Leerlingen De Zuiderpoort maken hartenslingers voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

4 december 2020 om 16:10 Onderwijs

EDE De leerlingen van basisschool De Zuiderpoort in Ede hebben hartenslingers gemaakt voor Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De slingers zijn bedoeld voor zowel de zieken als voor de artsen, verpleegkundigen en het andere personeel van het ziekenhuis om hen een hart onder de riem te steken. Drie leerlingen van de school hebben de slingers vrijdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht.

,,Wij werken op onze school onder meer met de gelukskoffer, een programma dat kinderen helpt met hun sociaal emotionele ontwikkeling. Met de gelukskoffer leren we de kinderen al op jonge leeftijd realiseren waar ze gelukkig van worden, waar ze dankbaar voor zijn. En ook hoe je dat geluk kan doorgeven”, legt leerkracht Bea Veldkamp uit.

Het idee van de harten kwam vanuit de leerlingenraad, een groepje van vier leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. ,,Ze hebben de hele school enthousiast gemaakt voor dit idee, alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 hebben een hart gemaakt. Van die harten hebben we anderhalve meter lange slingers gemaakt die dan in het ziekenhuis kunnen worden opgehangen.”

De slingers, elf in totaal, zijn vrijdagmiddag door drie leerlingen naar het ziekenhuis gebracht. ,,Een medewerker van het ziekenhuis nam de slingers dankbaar in ontvangst en beloofde dat ze op diverse plekken in het ziekenhuis opgehangen gaan worden. We zijn trots dat onze leerlingen op deze manier iets kunnen betekenen voor de lieve mensen in het ziekenhuis.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie