Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei breidt reguliere zorg uit, maar nieuw probleem dient zich aan

18 juni 2021 om 11:50 Zorg

EDE Ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei neemt het aantal coronapatiënten sterk af, waardoor het ziekenhuis de afgelopen weken de reguliere zorg weer verder heeft kunnen uitbreiden. Maar het ziekenhuis loopt tegen een volgend probleem aan: patiënten die niet in de zomer geopereerd willen worden.

Jan Kees van Buren, manager zorg & bedrijfsvoering: ,,Wij zijn blij dat we onze zorg weer op volle kracht kunnen bieden en doen er alles aan om patiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie zo snel mogelijk in te plannen. Onze operatiekamers zijn weer volop in bedrijf. Het afgelopen jaar zijn door de coronacrisis de wachtlijsten veel langer geworden dan we gewend zijn. Doordat we nu weer volop plannen hopen we dat we de wachttijd snel kunnen inkorten. Patiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie worden door ons gebeld, zodra deze kan worden ingepland. Tot die tijd is het belangrijk om onze website en MijnZGV in de gaten te houden. Hier vinden patiënten informatie over hun afspraak of operatie.”

Pak je mogelijkheid, stel je operatie niet uit

ZEER ONWENSELIJK ,,We merken dat patiënten hun operatie willen uitstellen vanwege de zomervakantie. Dit is begrijpelijk, maar echt zeer onwenselijk. Wij adviseren patiënten om de mogelijkheid die zij nu krijgen aan te grijpen. Anders lopen we het risico dat de druk op de zorg in het najaar weer sterk toeneemt en de wachttijden oplopen. Als je er voor kiest om je operatie uit te stellen, dan kunnen we helaas niet garanderen dat je in het najaar weer snel aan de beurt bent”, aldus Jan Kees van Buren. 

MAATREGELEN Ziekenhuis Gelderse Vallei ontvangt patiënten graag even gastvrij als altijd, maar om de reguliere zorg veilig te blijven bieden, blijven maatregelen van kracht. In lijn met de versoepelingen van de overheid bepaalt het ziekenhuis wat dit betekent voor de maatregelen in het ziekenhuis. Houd hiervoor de website in de gaten: www.geldersevallei.nl/maatregelen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie