Afbeelding
Henny Jansen

Groen licht in Ede om aandacht te vragen voor pleegzorg

Zorg

EDE De gemeente Ede is op zoek naar pleegouders. ,,Opgroeien in het eigen gezin is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend”, zegt Leon Meijer, wethouder Jeugd, daarover. ,,Door het tekort aan pleeggezinnen worden sommige kinderen opgevangen in een leefgroep of een crisisplek.” 

Het leven van kinderen staat volgens de Edese wethouder daardoor wel eens in de wacht. ,,Wij gunnen een kind altijd groen licht voor een pleeggezin, voor een veilige en geborgen plek.” Om aandacht te vragen voor pleegzorg worden tijdens de week van de pleegzorg, van 3 tot en met 10 november, in heel Nederland in het oog springende plekken groen verlicht. In Ede is dat de Poortwachterbrug. Behalve de werving van nieuwe pleegouders zet Ede ook de huidige pleegouders in het zonnetje. ,,Alle pleegouders in de gemeente Ede, 143 in totaal, hebben een bedankje ontvangen voor hun onmisbare inzet.”

Overigens kun je op vele manieren pleegouder zijn, voor lange tijd, tijdelijk, deeltijd of juist in noodsituaties. Wat vooral telt is dat een pleegouder een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. Pleegouders staan er nooit alleen voor. Ze kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van een pleegzorgorganisatie. 

advertentie