Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Informatie over gezondere leefstijl bij Rondje Gezond in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Zorg

EDE Voor iedereen die een gezondere leefstijl wil maar niet goed weet hoe dit aan te pakken houdt Ziekenhuis Gelderse Vallei op 23 mei een Rondje Gezond. Inwoners van de regio kunnen daar informatie krijgen van specialisten op diverse vlakken.

Een gezonde leefstijl betekent gezond eten, regelmatig bewegen, een goede nachtrust, niet roken en geen alcohol en drugs gebruiken. Zo’n leefstijl vermindert de kans op aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en depressies. Het kan lastig zijn om gezonder te gaan leven en daarom houdt Ziekenhuis Gelderse Vallei op maandag 23 mei 2022 een Rondje Gezond. Van 13.00 tot 15.00 uur zijn inwoners van alle leeftijden welkom in de centrale hal van het ziekenhuis voor een aantal gezondheidstesten en leefstijladviezen.

Bezoekers van het Rondje Gezond kunnen onder andere in gesprek met de leefstijlcoaches en medewerkers van het Leefstijlloket van Sports Valley en Sportservice De Vallei, de Stoppen-Met-Roken-consulent en een medewerker van het Slaapcentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ze geven meer informatie over wat een gezonde leefstijl inhoudt, wat iemand zelf kan doen en waar je eventueel meer hulp kunt krijgen.

Tijdens het Rondje Gezond kunnen de bezoekers ook een aantal gezondheidstesten doen met de aanwezige leefstijlcoaches. Bijvoorbeeld het meten van de bloeddruk of het in kaart brengen van de BMI. Het Rondje Gezond bezoeken is kosteloos en aanmelden is niet nodig.

advertentie