Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Pluim voor fertiliteitszorg Ziekenhuis Gelderse Vallei

24 juni 2021 om 10:28 Zorg

EDE Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei voor de periode 2021-2022 wederom de Pluim voor fertiliteitszorg toegekend. De Freya Pluim geeft aan dat het Edese ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria die Freya heeft opgesteld.

Gynaecoloog Angelique van Dongen: ,,We zijn erg blij met de Pluim! Ik vind het vooral fijn voor de paren die zich tot ons richten; het bevestigt dat wij kwaliteit van zorg bieden.”

Met het opstellen van de kwaliteitscriteria heeft Freya inzichtelijk gemaakt welke (meetbare) aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan een goede kwaliteit. Toekenning van de Pluim laat de patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei zien dat de kwaliteit van zorg op orde is.

De fertiliteitszorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei voldoet aan de criteria die Freya stelt. Van alle criteria zijn er 6 ‘must haves’, waaraan in ieder geval moet worden voldaan. Dit jaar heeft Freya verschillende nieuwe criteria toegevoegd, bijvoorbeeld dat er tijdens het gehele traject aandacht wordt gegeven aan psychosociale factoren.

Freya brengt de vruchtbaarheidszorg in Nederland in kaart met de Monitor Fertiliteitszorg. Deze monitor biedt een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd en helpt zowel patiënten als zorgverleners om de zorg van diverse instellingen te vergelijken. Klinieken kunnen aangeven waarin zij zich onderscheiden van andere klinieken waardoor patiënten een bewuste keuze kunnen maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie