Afbeelding
Eip Janssen

Hockeyclub roept op tot solidariteit

Corona

EDE MHC Ede voorzitter Alex Kiffen heeft iop de website van de club de leden opgeroepen solidair te zijn in deze lastige tijd. 

Eip Janssen

Kiffen legt aan de leden uit welke maatregelen er zijn genomen nu er geen hockey gespeeld kan/mag worden.  

het bericht is als volgt:

Beste leden,

Door de coronacrisis is de Bosrand gesloten. Alles ligt stil. Deze situatie zal vermoedelijk na 6 april nog wel even blijven bestaan. Wij hopen dat je gezond bent/blijft en kijken uit naar het moment dat we weer samen kunnen genieten van hockey op MHC Ede.

Iedereen heeft momenteel last van corona. Het is een uitzonderlijke situatie, ook voor onze hockeyclub. Naast persoonlijk leed hebben bedrijven, ZZP'ers en ook de sportclubs in Nederland het op dit moment financieel zwaar.

Als bestuur proberen we er alles aan te doen om onze vereniging door deze lastige periode te leiden. We hebben jouw hulp hierbij hard nodig. Onze vaste lasten van de vereniging lopen gewoon door, terwijl de inkomsten volledig stil zijn gevallen. Dit zijn met name de inkomsten uit de horeca.

Het bestuur heeft inmiddels onderstaande acties ondernomen om het financieel risico zo klein mogelijk te houden:

Aanvraag van tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) om onze trainers en coaches met een vast of flexibel contract door te kunnen betalen;

Wij hebben onze ZZP'ers gevraagd om een beroep te doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo);

Aanvraag Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) ter waarde van € 4.000; 

Stichting om akkoord gevraagd voor stopzetting betalingen MHC Ede;

Uitstel aflossingsverplichting bij de Rabobank aangevraagd; 

Uitstel van betalingsverplichtingen bij de gemeente Ede aangevraagd; 

Uitstel van betalingsverplichting bij de Belastingdienst aangevraagd;

MHC Ede betaalt alle trainers die op uurbasis werken voor de gewerkte uren. Zolang de Bosrand gesloten is en er niet getraind mag worden, wordt over deze periode geen trainingsuren uitbetaald;

Wij hebben onze sponsoren gevraagd om op tijd te betalen en waar mogelijk om vooruit te betalen; 

Oproep tot solidariteit, we hebben je heel hard nodig

Met bovenstaande maatregelen probeert het bestuur ervoor te zorgen dat wij straks met z'n allen weer kunnen genieten van hockey op de Bosrand. Daarvoor doen we óók een beroep op de solidariteit van onze leden. Natuurlijk is het zo dat er nu even geen hockey mogelijk is aan de Bosrand. Je hebt hier wellicht vragen over en dat begrijpen wij natuurlijk. We staan voor je klaar.

De contributie-inkomsten zijn een belangrijke inkomstenbron voor de club. Mocht je binnenkort een verzoek tot betaling krijgen, dan zouden wij het heel erg waarderen om die zo snel mogelijk te ontvangen. Zo wordt ons financiële tekort door het wegvallen van de horeca-omzet in ieder geval niet groter. Mocht je zelf in financiële problemen zijn gekomen, neem dan zo snel mogelijk contact op zodat we samen naar een passende oplossing kunnen kijken. Samen door de coronatijd, we kunnen het!

Het bestuur bekijkt op wat voor manier er digitaal training/workshops gegeven kunnen gaan worden. En hoe we het seizoen, indien mogelijk, op een gave manier samen kunnen afsluiten of juist beginnen. Heb je ideeën hierover, dan horen wij dat graag.

Blijf gezond en let op elkaar,

Namens het bestuur,

Alex Kiffen

advertentie
advertentie