Publiek op achtergrond hield zich aan voorgeschreven corona regels.
Publiek op achtergrond hield zich aan voorgeschreven corona regels. Theo Beumer

Otterlose dorpenderby coronaproof

12 september 2020 om 19:50 Corona

OTTERLO Waar normaal gesproken honderden toeschouwers de dorpenderby volgen was het nu een wat bizar decor. De thuisclub had bewust gekozen geen supporters van de bezoekende club (SDS ‘55) toe te laten.

Eip Janssen

,,Je weet dat een wedstrijd tussen beide dorpsclubs, of het nu om de beker, competitie of vriendschappelijk gaat veel supporters uit beide dorpen trekt. De coronacrisis vraagt helaas om bijzondere maatregelen. Wij willen niet alleen de club maar vooral de individuele supporters beschermen. In goed overleg met beide clubs is besloten aan de SDS ‘55 supporters te vragen thuis te blijven. Ik denk dat die oproep niet voor niets is geweest. De wedstrijd is voor zover ik kan beoordelen probleemloos verlopen”, laat Otterlo voorzitter Gerard van Voorst na afloop weten.

Het SDS ‘55 bestuur steunde de maatregel van de Otterlose club volledig. 

,,In een contact met mijn collega Pim Vonk (SDS ‘55) gaf hij aan het zelfde te hebben gedaan”, gaat Van Voorst verder. 

De thuisclub had de zaken op basis van het voorgeschreven corona protocol prima voor elkaar. Met duidelijke markeringen werd de looprichting bepaald. De teams hadden de beschikking over elk twee kleedkamers. In de kantine werden misschien wel mede door het mooie weer weinig toeschouwers aangetroffen. En wie er waren zaten keurig. Op het buitenterras des te meer. Maar ook daar werd zittend en met respect voor de genomen maatregelen de consumptie gebruikt. 

De bestuurskamer is opnieuw ingericht. ,,Mocht het nodig zijn ingeval van bijvoorbeeld slecht weer kan de bestuurskamer worden gebruikt als uitbreiding van de kantine.” 

Het Otterlo bestuur kan tevreden terugkijken op deze met enige spanning tegemoet geziene maatregelen.

,,Deze maatregelen om geen uit supporters toe te laten handhaven we voorlopig. Naast de gezondheid die meespeelt nemen wij daarmee ook onze vrijwilligers in bescherming. Als we het loslaten moet er ook voldoende toezicht zijn. Vrijwilligers die wij koesteren en tijd nog moeite te veel is moet je niet ook nog opzadelen met ‘politieagent ‘moeten spelen. Straks is corona overwonnen maar zijn veel vrijwilligers het beu. Dan nemen wij voor lief dat er even geen supporters van de tegenpartij aanwezig kunnen zijn. Natuurlijk is dat jammer en scheelt het kantine inkomsten. Maar kiezen tussen extra inkomsten en verliezen van vrijwilligers is voor ons niet moeilijk. Dan kiest het bestuur volledig en liever voor het laatste”, sluit Otterlo preses Gerard van Voorst af.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie