Gemengde gevoelens hockeyteams

15 september 2019 om 18:10 Hockey

EDE De Edese hockeyteams gingen op bezoek bij het Zeister Phoenix.

De vrouwen sleepten een 1-1 gelijkspel uit het vuur. De mannen leden een wat teleurstellende 1-2 nederlaag.

,,De voorbereiding is prima verlopen. Maar om het 'echie' spelen in competitieverband vraagt toch iets meer. Ik denk dat we na de 1-2 nederlaag meer naar onszelf moeten kijken. De thuisclub was zeker niet beter maar wel effectiever", aldus Ede coach Bastiaan Bunnik.

Hij zag zijn ploeg in een matige wedstrijd veel kansen laten liggen in de eerste twee kwarten.

,,Er worden nu vier kwarten van 17,5 minuut gespeeld. Voor mij had het niet gehoeven. Ik vond 2 x 35 minuten net zo aantrekkelijk. Maar de wereldhockeybond heeft dit bedacht en Nederland neemt het over. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er voor- en nadelen aan het spelen van vier kwarten zitten."

De eerste de beste bal die op het Ede doel afkwam was raak. Na 41 minuten werd het 1-0 door Bram Schroder.

,,De 2-0 uit een strafcorner was een ongelukkig moment aan onze zijde. De bal werd bij het uitverdedigen op de schoen van een medespeler gelegd", keek Bunnik terug.

In het laatste kwart (minuut 64) zorgde Lennart Bakker met de 2-1 voor enige spanning.

,,Er waren nog vele kansen om in ieder geval de gelijkmaker te scoren. Je mag van deze groep meer verwachten", besluit de Ede coach.

Zondag ontvangt Ede de mannen van Berkel - Rodenrijs. De aanvang is 14.45 op sportpark De Bosrand.

VROUWEN ,,Tegen Phoenix, gedegradeerd uit de overgangsklasse, was het 1-1 gelijkspel zeker niet slecht", opende Ede speelster Nikki van Pouderoijen.

Ede, in een vrij nieuwe samenstelling domineerde het eerste kwart. ,,Er werden veel kansen gecreëerd en strafcorners maar bleven onbenut."

De tweede kwart begon Ede weer sterk. Kansen bleven echter onbenut. Een corner werd fysiek uitgelopen door Phoenix, wat resulteerde in een strafbal voor Ede.

,,Dymphe Laan zag de ingeschoten strafbal door de doelvrouw gestopt", ging Van Poederoijen verder.

Het begin van de derde kwart (0-0) was Ede wat minder scherp. Maar de ploeg herstelde zich prima.

,,Vanuit het middenveld een geweldige actie van Anneke van Dam naar de goal, die vanuit de backhandslag van Anneke perfect wordt in getipt door Dymphe Laan: 0-1", glunderde Nikki breeduit.

Na wat extra afspraken dat Ede energie moest blijven leveren en scherp werd aan het laatste kwart begonnen.

De thuisclub zette volle druk maar Ede leek te overleven.

,,Vijf minuten voor tijd ging het toch mis. Een lange aanval van Phoenix kwam er doorheen. In de 1 op 1 situatie moest keepster Alieck Keilman buigen: 1-1", besloot de Ede speelster haar terugblik.

Zondag ontvangt ede het Groningse GCHC. De aanvang is 12.45 op sportpark De Bosrand.