Hockeyvrouwen moeten koppositie afstaan

8 maart 2020 om 16:21 Hockey

EDE MHC Ede vrouwen heeft slechts een week van het vorige week behaalde winterkampioenschap kunnen profiteren.

Tegen het bezoekende Phoenix werd een 1-2 nederlaag geleden. Dat betekent dat Ede achter koploper Bully zakt. De achterstand is met slechts een punt te overzien.

,,Het begon al minder voor ons. Aanvoerder Dymphe Laan heeft een duim gebroken en was afwezig. Nu was Tess van der Linden gebombardeerd tot aanvoerder", opende Nikki van Pouderoijen.

Ede speelde het eerste kwart slordig en was niet scherp.

,,Te veel duels werden verloren. Wel een overwicht zonder tot scoringsmogelijkheden te komen. De gasten namen een 0-1 voorsprong", sipte de Ede speelster.

Het tweede kwart verliep geruisloos. Beide ploegen wisten de 0-1 stand niet te veranderen.

BETER ,,Het derde kwart begonnen we feller en creëerde meer kansen. Maar geen doelpunten", keek Nikki van Pouderoijen terug.

Phoenix bracht de stand wel op 0-2 uit een counter. Doelvrouw Alieck Keilman kwam uit en nam in eerste instantie de bal, maar daarna ook een speelster van Phoenix mee. Dat betekende een strafbal: 0-2."

In het vierde kwart was Ede getergd. Er zat meer snelheid en energie in, wat resulteerde in meerdere (onbenutte) kansen.

Na een man minder situatie (Noor Groenen werd bestraft) volgde een strafcorner.

,,Anneke van Dam wist goed in te pushen: 1-2.  Ede bleef druk zetten. Maar weer een speelster minder doordat Anneke van Dam werd weggestuurd. Dat hielp niet", meende Nikki van Pouderoijen

Hoewel ook een Phoenix speelster werd weggezonden, en drie strafcorners op rij voor Ede volgden, bleef de stand 1-2 ongewijzigd.

,,De strafcorners werden door Allisha de Bock goed ingeschoten maar de gasten keepster was erg goed", sloot Nikki van Pouderoijen af.

Zondag gaat Ede op bezoek bij het Groningse GCHC. Een ploeg die in de middenmoot staat en in Ede met 1-0 werd verslagen.