De aanvoerders tossen
De aanvoerders tossen Eip Janssen

Edese hockeyers probleemloos door in Gold Cup bekerstrijd

23 september 2021 om 22:34 Hockey

EDE De hockeybeker wedstrijd in het kader van de Gold Cup tussen Ede en Hattem (competitiegenoten) is in een 5-1 zege voor de Edenaren geëindigd.

door Eip Janssen

Ede kende weinig mededogen met het in de overgangsklasse onder aanstaande Hattem. De kleine kansen die de gasten kregen waren uit een strafcorner. In slechts een geval moest de goede Edese doelman Tijmen Maakal capituleren.

Ede nam door strafcorner specialist Stijn Draaijer een 1-0 voorsprong. Vier minuten later stond het door een ook door Hattem benutte strafcorner weer 1-1.

Ede stoomde door en met onder meer een benutte4 strafcorner door Stijn Draaijer werd het 3-1.

In het derde kwart liet Ede zien dat het verdedigend nauwelijks iets weg wilde geven. En de enkele keer dat Hattem doorkwam stond Maakal uitstekend te keepen.

Met een man meer voor Ede was het Sem Draaijer die na de derde strafcorner op rij broer Stijn in staat stelde de 4-1 op het scorebord te zetten.

In het laatste en vierde kwart zakte het spelpeil wat. Maar de uitblinker van de avond werd toch Renaldo de Bock. De vleugelverdediger kwam steeds op en met lange passen en inzet en snelheid liet hij de Hattem spelers achter. Met nog vijf minuten op de klok werd zijn inzet beloond: 5-1.

Ede bereikte de volgende ronde dus probleemloos. En mag hopen dat de bekerloting een mooie tegenstander voor de Edenaren in petto heeft.

,,Zondag eerst naar Berkel en Enschot en dan komt Hattem weer naar Ede toe. We zullen beide wedstrijden geconcentreerd moeten aanpakken. Dan moet je als ploeg ondanks de 5-1 zege van vanavond (donderdag, red.) zorgen dat je een tegenstander niet onderschat. Daar zal ik voor waken”, sluit Ede coach Bastiaan Bunnik af.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium

Aardig volle tribune bij Gold Cup wedstrijd.