Floris - Jan den Houting is klaar voor het hoofdtrainerschap.
Floris - Jan den Houting is klaar voor het hoofdtrainerschap. Casper Korver Fotografie & Design

Floris-Jan den Houting nieuwe hoofdcoach MHC Ede vrouwen

21 april 2022 om 09:01 Hockey

EDE MHC Ede heeft Floris-Jan den Houting aangesteld als hoofdcoach bij de Edese vrouwen hoofdmacht voor komend seizoen 2022/2023.

Eip Janssen

,,Floris - Jan den Houting neemt het hoofdtrainerschap over van de na dit seizoen vertrekkende Lukas Westra. Den Houting maakt dit seizoen al deel uit van de technische staf bij het uiterst succesvolle MHC Ede vrouwenteam. Het was altijd al de droom van Floris-Jan om op een zo’n hoog mogelijk niveau hockeytrainer te worden. Hij is dan ook op jonge leeftijd begonnen met het volgen van de hockeytrainer (HT) cursussen van de KNHB en rondt dit seizoen zijn HT4 af. Als trainer is Floris-Jan al vele jaren binnen MHC Ede actief bij meisjes B1. Daarnaast ook bij de Larensche Mixed Hockey Club. Want hockey is zijn lust en zijn leven”, laat Charlotte Persyn namens het bestuur van MHC Ede weten.

Met de benoeming van Floris-Jan den Houting als hoofdcoach zet MHC Ede de traditie voort om eigen talentvolle jonge trainers een kans te geven bij selectieteams. Floris-Jan den Houting zal komend seizoen geassisteerd worden door Rebecca Hell en een nog nader aan te wijzen assistent - trainer. Rebecca Hell heeft op het hoogste niveau gekeept en is jarenlang als trainer verbonden geweest aan hockeyclub Amsterdam. Het MHC Ede vrouwenteam neemt op dit moment in de eerste klasse de hoogste positie in. In de hoop en verwachting dat MHC Ede deze positie handhaaft, kan het trainersduo Den Houting en Hell zich bewijzen in de overgangsklasse.

REACTIE ,,Het spreekt vanzelf dat ik blij ben dat zowel de spelersgroep als het bestuur van MHC Ede mij het vertrouwen geeft komend seizoen de vrouwenhoofdmacht te leiden. Ik hoop in de overgangsklasse maar laten we daarop niet vooruitlopen. Er moeten in de eerste klasse nog een aantal wedstrijden worden gespeeld. Er is niet voor niets een spreekwoord: men moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is”, reageert Floris-Jan den Houting gevat.

Hij heeft dit jaar de samenwerking met de vertrekkende hoofdcoach Lukas Westra als zeer zinvol en leerzaam ervaren. ,,Samen is een plan uitgedacht voor de langere termijn. Daar is dit seizoen al mee begonnen en plukken we de vruchten van. Het lijkt me logisch dat ik echt niet alles wil en ga veranderen. Wel zal ik hier en daar mijn eigen stempel op de aanpak drukken. Maar dat is absoluut niet schokkend.”

De bijna 25-jarige Floris-Jan den Houting leeft zoals gezegd van en voor hockey. ,,Ik ben komende zaterdag 23 april jarig. Het mooiste cadeau van de spelersgroep? Drie punten de dag erna (24 april, red.) tegen streekgenoot Upward. Hockey is mijn grote passie. Ben er bij wijze van spreken dag en nacht mee bezig. Ook blijf ik actief bij de Larensche Mixed Hockey Club”, vult Floris-Jan den Houting aan.

SAMENWERKING ,,Na de goede samenwerking met Lukas Westra, verwacht ik hetzelfde komend seizoen met Rebecca Hell. Ik kende haar niet maar na wat gesprekken bleek er een klik te zijn. Zij heeft een aantal wedstrijden van onze hoofdmacht bekeken. Dus de groep is haar niet helemaal vreemd. De laatste weken is Rebecca ook bij de dinsdagavondtrainingen aanwezig. Dat is wel fijn, dan leert zij de selectie nog beter kennen. Wij hebben er echt zin in. Maar nogmaals, eerst dit seizoen goed afmaken. Dat verdienen Lukas Westra, de selectie en de club ten volle. Dat ik daarin ook een aandeel mag hebben vervult mij met trots”, sluit Floris-Jan den Houting af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie