Anouar Tighadouini gaat er met hart en ziel voor
Anouar Tighadouini gaat er met hart en ziel voor Theo Beumer

Anouar Tighadouini en ZVV Ede verlengen samenwerking

31 maart 2022 om 16:09 Voetbal

EDE Anouar Tighadouini, coach van de hoofdmacht ZVV Ede en de eerstedivisionist gaan ook komend seizoen 2022/2023 samen door op de ingeslagen weg.

,,De beslissing ging echt niet over één nacht ijs. Ik heb het met mijn gezin besproken. Zij staan achter mijn uiteindelijke beslissing. De overeenkomst wordt met een jaar verlengd, dus het seizoen 2022/2023”, stelt trainer Anouar Tighadouini tevreden vast. ,,Deze club staat organisatorisch als een huis, dat geeft vertrouwen”, vult hij aan. De 41-jarige hoofdtrainer, die één van de ‘grondleggers’ is van ZVV Ede (Anouar Tighadouini was betrokken bij de oprichting van de club, red.), gaat zijn vierde seizoen in als hoofdtrainer van de Edese zaalvoetbalhoofdmacht. ,,Ik voel een enorme binding met deze club”, vertelt Tighadouini. ,,Ik woon met mijn gezin op vijf minuten lopen van de Van der Knaaphal en ken deze warme club door en door. De keuze om door te gaan bij het eerste elftal was niet vanzelfsprekend, maar de intentie om bij te tekenen heb ik altijd gehad. De potentie van ZVV Ede is groot en ik hoop samen met de gehele organisatie door te gaan op de ingeslagen weg.”

KOPLOPER ZVV Ede presteert op dit moment buitengewoon goed. De ploeg begon zonder grote verwachtingen aan het seizoen in de landelijke Eerste divisie, het tweede niveau zaalvoetbal in Nederland, en is op dit moment de trotse koploper. De ploeg is met ZVG/Cagemax en ZVV Eindhoven in een mooie strijd verwikkeldom het kampioenschap. ,,Dat is fantastisch, maar we (Spelers, staf en club) zijn er nog niet. In acht wedstrijden kan een veel gebeuren, maar nu ZVV Ede zo goed meedraait, mogen we best uitspreken dat de doelstelling: een plek in de eredivisie, binnen de mogelijkheden ligt”, oordeelt Anouar Tighadouini.


Bas Snetselaar, zittend links op de bank, is een van mijn klankborden                                                   Theo Beumer

Promotie of niet, de Edenaar - die een schat aan ervaring heeft in het zaalvoetbal als trainer en speler - gaat ook komend seizoen verder bouwen aan het eerste elftal van ZVV Ede. Het woord gezin viel al even; dat was in de afgelopen periode het grootste twijfelpunt voor Tighadouini om zijn contract te verlengen. ,,Ik ben een echte liefhebber van het spel, heb passie, maar mijn baan als trainer mag nooit ten koste gaan van mijn vrouw en vier kinderen, dat heb ik meteen tegen het bestuur van de club gezegd. Bovendien werk ik ook, wat ook tijd, aandacht en energie kost. Maar ik ben blij dat we eruit gekomen. Ik wil me met alles wat in mij is blijven inzetten voor deze mooie vereniging.”

De ZVV Ede hoofdtrainer heeft alle vertrouwen in zijn club. ,,De organisatie staat als een huis. De faciliteiten zijn goed en gaat ZVV Ede gaat goed met sponsors en geld om. Ook hebben wij trouwe supporters die ons zowel thuis als uit aanmoedigen, daar mag iedereen trots op zijn”, benadrukt hij. Tighadouini wordt ook komend seizoen bijgestaan door de assistenten Bas Snetselaar en Kamal Bendadi.

Samenwerking met collega stafleden is echt top 

 ,,Dat is top”, stelt Tighadouini. ,,We vullen elkaar uitstekend aan en zijn elkaars klankborden. Uiteindelijk neem ik de beslissingen, maar het is heerlijk om te sparren met die gasten. Ieder heeft zijn eigen rol”, stelt Tighadouini zichtbaar tevreden vast. ZVV Ede staat voor een mooie maar ook spannende periode. Met nog acht duels te gaan komt de droom ‘Eredivisie zaalvoetbal’ regelmatig voorbij. ,,Inderdaad voor mij een droom waarvan ik hoop dat die ook uitkomt. Ik weet dat dromen soms bedrog zijn maar deze niet. De wedstrijden tegen ZVV Eindhoven en ZVG/Cagemax en de oefenwedstrijd tegen eredivisionist Hovocubo (2-0 winst, red.) hebben mij de overtuiging gegeven dat mijn spelers goed met de druk om kunnen gaan. ZVV Ede is klaar voor de eindsprint. Ik denk dat naast onze vaste supportersschare, geen enkele toeschouwer die komt kijken, daar spijt van krijgt”, eindigt Anouar Thigadouni gedecideerd.

ZVV Ede komt vrijdagavond overigens niet in actie wegens afzegging van tegenstander Kawin.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie