Leon Verbakel

ZVV Ede haalt dubbele cijfers bij winst op Kawin

12 november 2021 om 22:38 Voetbal

EDE ZVV Ede, de eerste divisionist die dit seizoen seizoen in de top meedraait, liet in Vianen thuisclub Kawin volstrekt kansloos. Bij een 0-10 zege werd de kleedkamer opgezocht.

door Eip Janssen

,,De start was uitstekend. In de derde minuut werd al een 0-1 voorsprong genomen door een doelpunt van Ilias Joubid. Hij heeft de gewoonte de score te openen. Alweer de vierde keer dit seizoen. We hebben geen bezwaar gemaakt”, lachte Henry Snetselaar, de technisch manager ZVV Ede. De Edenaren lieten daarna de nodige kansen liggen. In de slotminuut van de eerste helft zette Rafael Boer de ruststand op 0-2. Belangrijk was ook de redding van doelman Alpay Yuzgec bij de schaarse kans van de thuisclub op slag van rust. In dat geval was Kawin met wat hoop de kleedkamer ingegaan.

In de tweede helft werd het verschil tussen de virtuele koploper ZVV Ede en het laagstaande Kawin gemaakt. ,,Het was Ilias Joubid die de score opende. Met een schot vol in de kruising werd de stand op 0-3 gezet. In de rust was ik er nog niet helemaal zeker van. Maar in de tweede helft gaven de mannen een masterclass zaalvoetbal”, oordeelde Snetselaar. Ilias Joubid kon er geen genoeg van krijgen en nam ook de 0-4 voor zijn rekening. het verzet van de thuisclub was gebroken. Rafael Boer, Achraf Benahmed, weer Rafael Boer, Mo Hazzat, Jay Taribuka en Yordi Orriëns zorgden voor de 0-10 eindstand.

,,Het leek in de tweede helft wel of onze ploeg aan het aanwezige publiek wilde laten zien dat zaalvoetbal voor de toeschouwers is. Hij doelde daarmee op de coronamaatregelen, die de komende weken niet voorzien in support van de Edese zaalvoetbalploeg”, eindigde Henry Snetselaar kort na afloop tevreden.

De stand in de eerste divisie zaalvoetbal is nu dat ZVG/Cagemax de stoelendans voorgaat met 6-16. ZVV Ede staat er beter voor met 5-15. ZVV Eindhoven staat op de derde plaats met 5-12.

Komende vrijdag speelt ZVV Ede de eerder wegens coronabesmettingen bij CFM/Transito afgelaste wedstrijd in Werkendam.