ZVV Ede handhaaft ongeslagen status in zaalvoetbalcompetitie

9 oktober 2021 om 11:22 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft in de eerste divisie zaalvoetbal OANC- Boys met 5-2 verslagen. Na deze zege blijven de Edese zaalvoetballers samen met ZVF/Cagemax aan kop.

door Eip Janssen

De gasten uit Spijkenisse boden uitstekend tegenstand. ,,ZVV Ede had het minder gemakkelijk dan de uitslag doet vermoeden”, liet Leon Verbakel kort na afloop weten. Halverwege de eerste helft zette Ilias Joubid de Edese ploeg op een 1-0 voorsprong. ,,Een mooie actie langs de zijlijn en Ilias creëerde net de ruimte voor een schot dat tussen de palen eindigde”, lachte de ZVV Ede voorzitter opgelucht. Dat werd ook de ruststand.

LASTIG In de tweede helft was het aan ZVV Ede doelman Alpay Yuzgec te danken dat de voorsprong gehandhaafd bleef. ,,Hij redde ZVV Ede driemaal van een gelijkmaker. Ook had ZVV Ede geluk dat Ilias Joubid niet de rode kaart kreeg maar slechts geel. Hij ontnam een tegenstander op weg naar misschien wel scoren met een overtreding de kans”, oordeelde Verbakel realistisch. Dezelfde Joubid bracht daarna de stand op 2-0. ,,Er werd daarna een aantal keren achter elkaar door de gasten gescoord maar gelukkig had Mohammed Hazzat de 3-1 laten aantekenen. Na de 3-2 kwam de bevrijdende 4-2 op naam van Rafael de Boer”, had Leon Verbakel genoteerd.In de slotfase zette Hazzat de eindstand van 5-2 op het scorebord.

ZVV Ede komt pas 29 oktober weer in actie. In de eigen sporthal komt dan ZVS/Bodemflex op bezoek.