ZVV Ede uitgeschakeld door eredivisionist FCK/De Hommel

1 oktober 2021 om 22:52 Voetbal

EDE ,,Ik ben ondanks de 2-5 nederlaag en uitschakeling in de landelijke zaalvoetbalbekerstrijd trots op mijn team. De 2-5 nederlaag is licht geflatteerd. ZVV Ede heeft uitstekend partij geboden. De zege voor de gasten niet geheel onverdiend. Een zeer geroutineerde ploeg en technisch heel vaardig”, opende coach Anouar Tighadouini na afloop.

door Eip Janssen

De coach van ZVV Ede sloeg de spijker op de kop. De eerstedivisionist zag een zeer effectief FCK/De Hommel. Vrijwel elke echte kans werd benut. Dat was bij de Edese zaalvoetbaltrots niet het geval. In veel gevallen was het ‘net niet’ of de Bossche doelman redde.

,,Onze doelman Alpay Yüzgeç heeft eigenlijk alleen in de tweede helft een paar goede reddingen moeten verrichten. In de eerste helft zag hij wat schoten op zijn doel afkomen, maar echt gevaarlijk vond ik de gasten niet. De 0-1 was een slimme vrije trap (Tevfik Ceyar, red.) scoorde. Aan de 0-2 ging een defensieve fout vooraf. Dat strafte FCK/De Hommel resoluut af. Wij kregen na mooie aanvallen goede kansen maar het lukte net niet te scoren”, oordeelde de ZVV Ede coach.

Met nog enkele seconden op de klok wist aanvoerder Mitchell Snetselaar de aansluitingstreffer te scoren: 1-2

,,Een mooi moment waar we in de rust op hebben ingespeeld. Een hele fase in de tweede helft drukten we de eredivisionist terug. Ik denk dat de 1-3 misschien wel een breekpunt was voor mijn team. Een perfect uitgevoerde counter waarbij uitblinker Anouar Boukari scoorde. Enkele momenten daarvoor zag Yordi Orriëns een inzet binnenkant paal weer het veld inkomen. Dat is het verschil dat ons parten speelde”, analyseerde Tighadouini.

In de slotfase koos de ervaren zaalvoetbalcoach voor een Edese meevoetballende keeper. De 1-4 was een intikker van Ceyar. De 2-4 de beloning voor de Edese durf. Keeper/speler Yordi Orriëns scoorde via de Bossche speler Tevfik Ceyar de verdiende 2-4.

,,Dan ga je alles of niks voetballen. De kansen op 3-4 waren er. En dat in de laatste seconden FCK/De Hommel dan op 2-5 (Tevfik Ceyar) komt vertekent het wedstrijdbeeld.”

ZVV Ede kan terugzien op een goede wedstrijd, waarin het liet zien dat de ploeg niet voor niets in de eerste divisie medekoploper is.

,,Deze prestatie nemen we mee naar de volgende competitiewedstrijd tegen OACN - Boys. Ook een nog ongeslagen ploeg. Ik denk dat ZVV Ede op de goede weg is en de vele supporters aantrekkelijk zaalvoetbal laat zien. Dat blijkt ook wel uit de goed gevulde tribune”, besluit de realistische Anouar Tighadouini.

De wedstrijd ZVV Ede – OACN-Boys begint komende vrijdagavond om 20.45 uur. De toegang in de Van der Knaap topsporthal is gratis.