Doelman Alpay Yüzgeç was jarig, hield de nul en zijn ploeg blijft ongeslagen.
Doelman Alpay Yüzgeç was jarig, hield de nul en zijn ploeg blijft ongeslagen. Theo Beumer

Koploper ZVV Ede en jarige doelman Alpay Yüzgeç vieren feest

20 november 2021 om 07:21 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft bij CFM Transito in Werkendam een 0-5 zege behaald. De jarige Edese doelman Alpay Yüzgeç hield voor de derde keer op rij de nul.

door Eip Janssen

ZVV Ede gaat na deze zege in de eerste divisie ongeslagen aan kop. Het team van trainer Anouar Tighadouini heeft 18 punten. De achtervolgers ZVG/Cagemax (16) en ZVV Eindhoven (15) volgen. De overige ploegen hebben een nog grotere achterstand op Edes zaalvoetbal trots. ,,ZVV Ede gaf de thuisclub weinig kansen. Het team zag Ilias Joubid weer de openingstreffer scoren: 0-1”, aldus Leon Verbakel. De ZVV Ede vertegenwoordiger zag de Edenaren diverse kansen creëren. ,,Maar ZVV Ede hield het spannend. Pas een minuut voor rust werd het 0-2 door Yordi Orriëns.”

In de tweede helft ging ZVV Ede door waar het was gestopt. CFM Transito, nummer acht in de eerste divisie werd onder druk gezet. Doelman Alpay Yüzgeç kreeg nauwelijks iets te doen., Dat was pas het geval na de 0-3 gescoord door Mitchell Snetselaar. Bij een van de eerste goede kansen voor CFM/Transito haalde Yordi Orriëns de bal van de lijn”, ging Verbakel verder. ZVV Ede, dat moest oppassen na vijf gemaakte overtredingen, omdat elke volgende overtreding een 10-meter trap (soort strafschop, red.) zou betekenen, wilde de nul vast houden. ,,Er werd geconcentreerd gespeeld en in de laatste minuten werd het een duidelijke 0-5 zege. Een eigen doelpunt en een treffer van wie anders dan Ilias Joubid betekende de 0-5 eindstand”, sluit Verbakel af.

Vrijdagavond speelt ZVV Ede thuis tegen het Rijssense Excelsior’31. Een ploeg die op de zevende plaats staat en een oude bekende.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.