Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeymannen na zege vrijwel zeker van minimaal P/D wedstrijden

Hockey

EDE De Edese hockeymannen boekten deze week twee keer een 2-1 zege. Eerst werd de vorige week gestaakte wedstrijd (blessure scheidsrechter, Red.) op eigen veld van Phoenix gewonnen. Vandaag (zondag) werd bij Zwart - Wit een 1-2 zege behaald.

Eip Janssen

,,Zes punten. De weken zijn weleens slechter. Tegen Zwart Wit hebben we het ons onnodig wat lastig gemaakt. Er waren zoveel kansen de score uit te bouwen. Dan kan een hachelijk moment je nog fataal zijn”, oordeelde Ede coach Bastiaan Bunnik. Hij zag Ruben Knopperts en Freek Schellekens de Edese doelpunten maken. ,,Ede kwam met 1-0 achter maar Freek scoorde vrij snel daarna. De 1-2 viel ook nog voor de rust. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.”

De hockeymannen mogen zich opmaken voor P/D wedstrijden om te promoveren. Koploper lijkt met nog twee wedstrijden te spelen en vijf punten voorsprong bijna niet meer in te halen. ,,Je weet het nooit. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ede moet gewoon beide laatste wedstrijden winnen. De druk op Gooische houden”, lacht Bunnik.

Formeel heeft Ede de P/D wedstrijden nog niet in tas. Maar praktisch lijken de Edese hockeyers het toetje niet meer te kunnen ontgaan. De Edese coach heeft zich ook op deze vraag goed voorbereid. ,,Bij gelijk eindigen/het opmaken van de competitiestanden gelden de volgende criteria: - Aantal wedstrijdpunten, indien dat gelijk is; - Aantal gewonnen wedstrijden, indien dat eveneens gelijk is; - Doelsaldo, (doelpunten vóór min het aantal doelpunten tegen), indien dat gelijk is; - Aantal doelpunten vóór, indien dat gelijk is volgt beslissingswedstrijd.

Ede heeft 15x gewonnen en Berkel - Rodenrijs 13x. Ons doelsaldo is +8 ten opzichte van Berkel - Rodenrijs. Maar laten we niet te veel rekenen. Zondag winnen van Groningen en de eerste kers op de taart is een ‘best of three’ met Ring Pass uit Delft”, sluit Bunnik gedecideerd af.

advertentie