Van Gent Finaleweken: Edese hockeymannen plaatsen zich voor play-off richting Promotieklasse

22 mei 2022 om 21:55 Hockey Van Gent Finaleweken 2022

EDE MHC Ede won zondagmiddag met 4-3 van Groningen. Daarmee stelde het team achter kampioen Gooische, de P/D wedstrijden richting Promotieklasse veilig.

Tegenstander wordt het Delftse Ring Pass. De eerste wedstrijd is 1 juni om 20.30 uur in Delft. De tweede wedstrijd zaterdagmiddag 4 juni om 16.00 uur in Ede. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd is een dag later ook om 16.00 uur in Ede. De winnaar van het tweeluik ontmoet een P/D team uit de Promotieklasse.

Na 70 minuten was 4-3 de eindstand. Een terechte overwinning voor Ede, maar eentje die al veel eerder beslist had moeten zijn. Al snel in het eerste kwart nam Groningen de leiding via een rake strafcorner: 0-1. Kort hierna was het Stijn Draaijer die uit de eerste strafcorner Ede weer langszij bracht: 1-1. Niet veel later torende Sem Draaijer boven iedereen uit om een strafcornerrebound binnen te slaan: 2-1. Nadat Max Ostermeijer de 3-1 scoorde, ook weer uit een corner, haalde Groningen binnen 15 seconden een strafcorner, die later ongelukkig in de verwerking van de sleeppush tot een strafbal werd gepromoveerd. Deze werd door Groningen raak gepusht: 3-2. Ede bleef vroeg storen wat leidde tot de 4-2 van wederom Stijn Draaijer, maar ditmaal een veldgoal. Ondanks grote kansen bleef de 5-2 uit en kwam Groningen nog terug tot 4-3.

Het werd nog een rommelige eindfase maar de drie punten bleven in Ede. Met deze overwinning zijn de Play-off definitief behaald. De Edese mannen maakten daarmee de dag voor de club MHC Ede, na het kampioenschap van de vrouwen compleet.

Bastiaan Bunnik over de Play-Off wedstrijden: De jongens krijgen na twee coronajaren eindelijk de verdiende beloning. Het team heeft er de afgelopen jaren zo hard voor gewerkt. Nu even tijd om te gaan genieten. Nog een competitiewedstrijd die we echt serieus nemen. Daarna het tweeluik met Ring Pass Delft. Een mooie periode van het seizoen breekt aan.