De G-hockeyers MHC Ede waren niet te missen op de Special Olympics 2022
De G-hockeyers MHC Ede waren niet te missen op de Special Olympics 2022 PR MHC Ede

G-hockeyers MHC Ede genieten wederom bij Special Olympics

13 juni 2022 om 19:44 Hockey

EDE De G-hockeyers, hebben net als vele malen eerder, weer genoten van de Special Olympics in het Twentse land.

Eip Janssen

,,Van Gent Finaleweken werden bij onze G-hockeyers een Van Gent Finaleweekeinde. Zij stelden een auto en busje beschikbaar. Het team is de sponsor super dankbaar. En als beloning, mede door dit Van Gent-initiatief, kwam MHC Ede met een supermooie vierde plaats terug in Ede”, opent begeleider Maurice Taks.

De eerste tocht was naar het Olympische dorp op de Universiteit van Twente. De tenten werden ingericht en vervolgens met alle sporters naar het Fanny Blankers-Koen Stadion (FBK Stadion) in de Hengelose wijk Berflo Es. ,,Een mooie feestelijke opening met de Olympische vlam, eed en muzikale optredens.”

Maar op zaterdag datgene waarvoor de hockeyers met een beperking echt gingen. ,,Wij zaten in een goed bezette poule. Tweekeer winst en een verliespartij. MYRA (2-1) en Bloemendaal (10-0). Tegen Oss werd een 1-2 nederlaag geleden. Was dat erg? Totaal niet, want het spelplezier staat voorop”, keek Taks terug.


PR MHC Ede

Door de goede prestaties op zaterdag werd het zondag in de eerste poule bepaald geen walk-over. ,,De zwaarste poule, supermooie wedstrijden gespeeld, keihard moeten werken en een het team liet geweldig spel zien. Uiteindelijk leverde dat een vierde plaats op. Alle spelers hebben genoten. Het was weer een fantastisch evenement. Ik denk dat elke speler of speelster zijn eigen mooie herinneringen aan dit weekeinde koestert. De G-hockeyers van MHC Ede hebben laten zien waartoe zij in staat zijn. En dat is veel”, sluit Maurice Taks moe maar voldaan af.

Nu al wordt uitgekeken naar de volgende Special Olympics over twee jaar in Breda en Tilburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie