Zeven maal konden de Edese hockeyers elkaar feliciteren.
Zeven maal konden de Edese hockeyers elkaar feliciteren. @theobeumer

Grote winstpartij MHC Ede hockeymannen

25 september 2022 om 18:11 Hockey

EDE De MHC Ede hockeymannen (archieffoto) hebben er geen gras over laten groeien tegen Hilversum. De 7-0 winst liet zien dat de Edenaren om het kampioenschap spelen. De gasten proberen zich in de overgangsklasse te handhaven.

Eip Janssen

,,Een mooie prestaties. Niet meer maar ook niet minder. Met zes verschillende doelpuntenmakers. Dat telt ook mee in het hedendaagse hockey”, aldus Ede coach Bastiaan Bunnik. 

Binnen twintig minuten zette Ede het bezoekende Hilversum al op een 3-0 achterstand. De 1-0 was een door Stijn Draaijer benutte strafcorner. De 2-0 een velddoelpunt van Lennart Bakker. Freek Schellekens scoorde ook met een velddoelpunt: 3-0. Daarmee was de scoringsdrift aan Edese kant nog niet over. Sem Draaijer, Lucas van Poederooijen, Lennart Bakker en Marciano de Bock brachten de eindstand op 7-0. ,,Wat in de ogen van een coach het mooiste doelpunt was? Zonder twijfel de 5-0 van Lucas Poederooijen. Daar ging een geweldig mooie aanval aan vooraf. Meerdere Ede spelers combineerden naar hartenlust en brachten hem in stelling. Dan zie je patronen terugkomen waarop is getraind. Je kunt je voorstellen dat de staf dan even heel blij is. Overigens ben ik met elk Edes doelpunt blij”, oordeelde Bunnik. 

Het gaat de Edese hockeyers voor de wind. Afgelopen donderdagavond plaatste Ede zich ook voor de tweede ronde in de bekerstrijd (Gold Cup. ,,Dat is ook mooi. Maar wel even de loting afwachten. Er zitten twee ploegen uit Groningen bij en ook Oss. Ik hoop echt op een thuiswedstrijd want de sfeer bij bekerwedstrijd is bij MHC Ede echt uniek”, sluit Bastiaan Bunnik af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie