Sensationele bekerwinst Edese hockeyvrouwen op Laren

29 september 2022 om 22:32 Hockey

EDE De MHC Ede vrouwen hebben donderdagavond het een klasse hoger spelende Laren sensationeel maar verdiend met een 3-2 nederlaag gezonden. Daarmee werd de derde ronde in de hockeybekerstrijd, ook wel Gold Cup genoemd, bereikt.

Wie na bijna 25 minuten spelen nog een cent gaf voor de Edese kansen zal voor een niet hockeykenner zijn uitgemaakt. Maar de ploeg van coach Floris – Jan den Houting toonde niet alleen lef. De ploeg speelde zeker na rust zeer gedisciplineerd en werkte keihard. Met een paar uitblinkende spelers. Vooral keepster Alieck Keilman, Allisha de Bock en Anneke van Dam zetten de toon aan Edese kant.

(tekst loopt onder foto door)

De basis voor de winst wordt gelegd in een kringgesprek.                               Eip Janssen

Floris- Jan den Houting sprak zijn ploeg toe. ,,Jullie profiteren van kleine fouten van het in de promotieklasse spelende Laren. Ook mogen jullie trots zijn op jezelf dat je de discipline, zeker in de tweede helft zoals afgesproken waarmaakt. Het is nu een echte wedstrijd en je merkt dat ons publiek erachter is gaan staan. Dit gaan goedkomen.”

De Ede coach kreeg het gelijk aan zijn zijde. Binnen vijfentwintig minuten liepen de gasten uit naar een 0-2 voorsprong. Laren liet seconden voor de rust meerdere strafcorners onbenut. Of zag Alieck Keilman, ongeacht in welke hoek. de strafcorner inzetten stoppen. Met een strafcorner tegen de paal werd de rust bereikt door de Edese hockeyploeg.

In de tweede helft een onherkenbaar Ede. De gasten werden onder druk gezet. De 1- 2 na bijna 36 minuten spelen was een beauty. De Bock zette de aanval op, bereikte de vrijstaande Anneke van Dam. Zij behield het overzicht en liet Britt Willemsen scoren: 1-2. Ede was compleet los en de 2-2 van Allisha de Bock uit een scrimmage na een strafcorner, werd met een luid applaus begroet.

Laren probeerde de bakens te verzetten maar doelman Keilman bleek niet te passeren. De 3-2 was een weergaloze actie van Allisha de Bock. Zij passeerde een aantal speelsters van Laren alsof ze er niet stonden. ,,Hier kom ik voor”, zei een supporter. Velen vielen hem bij.

Nadat Keilman de vijfde of zesde strafcorner onschadelijk had gemaakt, mocht Ede feestvieren. De derde ronde in de bekerstrijd Gold Cup is bereikt. Gestolen is er niets na de winst op Laren. Het bleef nog lang onrustig op sportpark De Bosrand.

Zondag komt Ede weer in actie voor de competitie in de overgangsklasse. Rood Wit wacht in Aerdenhout. De nummers drie en vier tegen elkaar. Bij winst gaat Ede over de thuisclub heen.