.
. Eip Janssen

Edese hockeyvrouwen zetten vrij unieke uitslag op scorebord

Hockey

EDE De Edese hockeyvrouwen (archieffoto) hebben bij Rood-Wit in Aerdenhout een 0-0 gelijkspel behaald. ,,Inderdaad in het hockey een vrij unieke uitslag”, reageerde Ede coach Floris-Jan den Houting na afloop.

Eip Janssen

,,Het was een lastige uitwedstrijd tegen een stugge ploeg die erg secuur verdedigde. De kansen kwamen aan beide kanten maar beide ploegen verzuimden het af te maken. Keepster Alieck Keilman redde bij Ede een aantal keren heel goed”, ging Den Houting verder. 

De Edese coach zag een aantal mooie passes van Anneke van Dam en Allisha de Bock. Daardoor ontstonden wel mogelijkheden. Maar ook de keepster van de thuisclub was in vorm. ,,Mogelijk had er meer ingezeten, maar de stand was representatief voor het wedstrijdbeeld. Mooie bijkomstigheid bij het veroverde punt was dat Lotte Uithol (MHC Ede MA1) haar competitiedebuut heeft gemaakt. Lotte speelde solide in de verdediging”, sluit de Ede-coach af.

Ede bezet in de overgangsklasse een mooie vijfde positie. Slechts twee punten achterstand op de nummer twee Zwolle. Koploper is het nog ongeslagen Nijmegen dat al vijf punten los staat van de Edese hockeyvrouwen.

Zondag speelt Ede op eigen veld een thuiswedstrijd tegen een oude bekende Bully uit Olenzaal.

advertentie
advertentie