Bastiaan Bunnik blijft met zijn ploeg koploper in de overgangsklasse.
Bastiaan Bunnik blijft met zijn ploeg koploper in de overgangsklasse. @theobeumer

Edese hockeyers denderen door na nipte winst

Hockey

EDE De Edese hockeyers hebben bij Phoenix (Zeist) een kleine maar verdiende 4-5 zege behaald.

Eip Janssen

,,Wedstrijden tegen Phoenix zijn al jaren knotsgek maar wel mooi. Ede komt op 1-4 en laat het dan nog 4-4 worden. Onnodig spannend maar uiteindelijk telt de winst”, lacht Ede coach Bastiaan Bunnik.  

Hij zag als doelpuntenmakers Lennart Bakker 0-1, Stijn Draaijer (strafcorner) 1-2, Lucas van Poederoijen 1-3, Lennart Bakker 1-4 en Stijn Draaijer (strafbal) 4-5.

,,De laatste en alle beslissende goal valt een minuut of twee voor het einde. Stijn Draaijer weet een strafbal wel te verzilveren. Maar in de laatste negentig seconden krijgt Phoenix nog twee strafcorners. De laatste mag, hoewel de de tijd al voorbij is, worden uitgespeeld, tot de bal uit de cirkel is. Doelman Tymen Maakal weet de inzet echter te keren. De winst is binnen.” 

Ede gaat in de hoofdklasse met twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop. GCHC staat op drie punten. Zondag komt Leiden (10e) op bezoek.

,,De eindstanden waren niet ongunstig. Leiden wint van GCHC en Zwolle wint van Huizen. Donderdag eerst een mooie bekerwedstrijd in de strijd om de Gold Cup tegen Stichtse. Daarna weer de competitie. Maar beiden activiteiten zullen op sportpark De Bosrand weer voor sfeer zorgen”, eindigt Bastiaan Bunnik.

advertentie
advertentie