Afbeelding
@theobeumer

MHC Ede hockeyvrouwen verspelen voorsprong en dure punten

Hockey

EDE ,,De druiven zijn zuur. Tegen hekkensluiter Oss speelden we met 4-4 gelijk. En dat na een sublieme eerste helft”, keek Ede coach Floris-Jan den Houting terug.

Eip Janssen

De eerste helft dicteerde Ede het spel tegen Oss. Niets wees erop dat er punten verspeeld zouden worden. Meike Veldjesgraaf (assist Brit Willemsen), Shayenne Dechene en Brit Willemsen (2x) scoorden. ,,Bij 3-1 een foutje en het was 3-2. Dan wordt het nog 4-2 en hoop je de wedstrijd te beslissen. Maar dat lukte in de tweede helft niet. Die was zoveel minder dan voor rust”, analyseerde Den Houting.

In een hele matige tweede helft kwamen de gasten relatief gemakkelijk langszij. De 4-4 stand deed pijn in de Edese harten. ,,Nog een competitiewedstrijd bij Xenios. Zij staan voorlaatste maar is geen garantie op winst. Daarna de balans van de eerste competitiehelft opmaken. Ik ben er van overtuigd dat dit jonge team zich in de overgangsklasse kan handhaven. Ik maak me daar echt geen zorgen over”, was de Edese hockeycoach gedecideerd. Hij pikte als positief punt er nog uit dat Anique Zwart in zijn ogen een compliment verdiende. ,,Heel goed gespeeld”, sluit Floris-Jan den Houting af.

advertentie
advertentie